На Луганщині вперше за останній час бойовики застосували "Гради"

На Луганщині вперше за останній час бойовики застосували "Гради"

Фото: Getty Images

Минулої доби противник 40 разів відкривав вогонь по українських підрозділах.

Бойовики продовжують грубо порушувати режим припинення вогню: минулої доби противник 40 разів відкривав вогонь по українських підрозділах, застосувавши, серед іншого, й заборонене Мінськими домовленостями важке артилерійське озброєння.

Зокрема українські укріплення південніше Авдіївки, окрім стрілецької зброї та гранатометів, вчора ввечері бандити вкотре обстріляли з мінометів калібру 82 мм та 120 мм. Під мінометний обстріл із калібру 82 мм також потрапив район Зайцевого.  

У районі Мар'їнки та Красногорівки українські військові декілька разів опинились під ворожим вогнем зі стрілецької зброї та автоматичних станкових гранатометів. 

На Луганщині бойовики знову відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та озброєння БМП поблизу Станиці Луганської. Із автоматичних станкових гранатометів окупанти били по українських укріпленнях неподалік Попасної.

Найгарячіше минулої ночі було на Маріупольському напрямку. Українські підрозділи поблизу Широкиного та Водяного були обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів. У районі Новотроїцького бойовики декілька разів відкривали вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів, а також вперше за останній час здійснили обстріл опорних пунктів сил АТО з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град".

На тій же ділянці лінії розмежування терористи декілька разів гатили з мінометів калібру 120 мм та потужних 152-мм артилерійських систем біля селища Миколаївка. 

Окрім того, ввечері на Маріупольському напрямку відбулось бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника. У результаті вогневого контакту бойовики відступили. 

Не припинили бойовики грубо порушувати режим "тиші" й з початку цієї доби. Станом на цей час вже зафіксовано 14 обстрілів позицій ЗС України вздовж усієї лінії розмежування. Зокрема, поблизу Опитного та Авдіївки окупанти застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм.

Нагадаємо, що на Донбасі загинув відомий комбат "Мауглі". Командир батальйону 72-ї механізованої бригади Збройних сил України Андрій Жук потрапив в засідку, влаштовану диверсійно-розвідувальною групою. Поранення отримали троє бійців, в тому числі Жук, який помер дорогою в госпіталь.

Повʼязані теми:

Наступна публікація