Україна розраховує відсудити в "Газпрома" $ 50 мільярдів

Україна розраховує відсудити в "Газпрома" $ 50 мільярдів

"Газпром" може "схуднути" на 50 млрд доларів

Загальна вартість позовів у Стокгольмському арбітражі може приголомшити російського монополіста.

Україна може отримати 50 мільярдів доларів від російського "Газпрому" після задоволення позову "Нафтогазу" у Стокгольмському арбітражі. Про заявив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, пише Українська правда.

"Загальна ціна питання по Стокгольмському арбітражу – 50 млрд доларів, з яких 30 мільярдів – питання компенсації, які ми вимагаємо отримати за те, що ми раніше від "Газпрому" недоотримали або переплатили. Принаймні 20 мільярдів – це додаткові грошові потоки, які ми отримаємо після прийняття рішення у Стокгольмі. Крім того, ми змушуємо їх у Стокгольмі почати працювати в Україні за європейськими правилами", - зазначив Вітренко.

За його словами, російська сторона всілякими методами затягує процес.

"Слухання почнуться восени цього року. Ми укріплюємо свої позиції. На будь-які питання, які ставлять росіяни, надаються ґрунтовані відповіді з іноземними експертами. Якщо не буде політичних ризиків, ми впевнені у тому, що доведемо у суді обгрунтованість своєї позиції", - зазначив Вітренко.

Раніше у квітні Господарський суд Києва відхилив заяву "Газпрому" про оскарження рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу. Нагадаємо, АМКУ оштрафував російського газового монополіста на 85 млрд грн.

Польська компанія подала позов проти "Газпрому"

Польська компанія подала позов проти "Газпрому"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація