Кличко з левеням на руках презентував концепцію оновлення столичного зоопарку

Основна мета столичної влади - зробити зоопарк місцем для сімейного дозвілля.

У понеділок, 4 липня, мер Києва Віталій Кличко презентував концепцію оновлення і розвитку столичного зоопарку. Про це повідомляє офіційний сайт мера міста.

Кличко прийшов на презентацію з левеням на руках. Він відзначив, що тварини завжди дарують позитивні емоції, і такі самі емоції повинні отримувати всі відвідувачі столичного звіринцю.

"Навколо Київського зоопарку було багато спекуляцій, різноманітних чуток - то забудують його, то за місто нібито збираються перенести. Я зразу сказав: столичний звіринець однозначно залишиться там, де він знаходився історично. Але ми зробимо його кращим, привабливішим і однією зі справжніх візитівок нашого міста", - сказав мер.

Основна мета столичної влади - зробити зоопарк місцем для сімейного дозвілля.

"Середовище оновленого зоопарку буде максимально наближеним до природних умов – не буде галасливих атракціонів, не буде ґрат для тварин. У зоопарку з'являться оглядові майданчики, місця з єдиним середовищем для тварин та людей, великий і цікавий екскурсійний маршрут", - зауважив Віталій Кличко.

Крім того, при оновленні зоопарку до уваги візьмуть унікальні рослині, що ростуть на території. Уся унікальна колекція рослин буде збережена. Під час реконструкції з матеріалів використовуватимуть тільки дерево, камінь та скло. Зоопарк продовжуватиме свою роботу під час реконструкції.

На оновлення зоопарку збираються виокремити 300 мільйонів гривень. Частина цих коштів надійде з міського бюджету, а інша - від меценатів.

"Я звертаюся до спонсорів та меценатів приєднатися до цього проекту через фонд "Майбутній Київ", який вже реалізовував важливі проекти. Як, наприклад, відновлення паркану ботанічного саду. Впевнений, що разом ми перетворимо Київський звіринець на один із найкращих у світі, на місце, яке даруватиме позитивні емоції і дітям, і дорослим", - наголосив Кличко.

Директор зоопарку Кирило Трантін, своєю чергою, розповів про географічне зонування зоопарку. Так, на мапі столичного звіринця з'явиться "Африканська савана" та "Долина слонів".

"На місці однієї із застарілих водойм з'явиться унікальний вольєр, де одночасно будуть експонуватися три види тварин: жирафи, зебри, страуси", - розповів Трантін.

Також у Київському звіринці буде відкрита нова експозиція з пінгвінами, реконструйований і вдосконалений острів хижаків і авіарій, з'явиться новий вольєр з гарними умовами для всіх приматів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація