Марс максимально наблизився до Землі вперше за 10 років

Марс максимально наблизився до Землі вперше за 10 років

Фото: NASA

Подібне космічне явище називають протистоянням (або опозицією) планет.

У найближчі дні будь-хто зможе побачити Червону планету. Для цього досить подивитися на південний схід з настанням темряви: надзвичайно яскрава жовта "зірка" буде знаходитися в нижній частині неба. 

Марс підійде до Землі ближче, ніж це було в листопаді 2005 року, коли вчені зафіксували останнє зближення планет.

Очікується, що на мінімальну відстань Марс наблизиться до нашої планети 30-31 травня, відстань складе 75,96 млн кілометрів. Червона планета буде залишатися на максимально близькій відстані від Землі до кінця травня і перші два тижні червня. Подібне космічне явище називають протистоянням (або опозицією) планет. Земля опиниться між Марсом і Сонцем, всі три небесних тіла будуть знаходитися практично на одній лінії.

Але з Землі буде здаватися, що Марс сходить на сході під час заходу Сонця, пояснюють в NASA.

Це не саме близьке зближення Землі і Марса в історії космічних спостережень. 27 серпня 2003 року було зафіксовано зближення на рекордні 54,7 млн кілометрів. В наступний раз Марс наблизиться до Землі в липні 2018 року.

Нагадаємо, що раніше глава компанії SpaceX американський бізнесмен Ілон Маск заявив про можливість польоту людини на Марс до 2025 року. Слова підприємця прозвучали під час виступу на інвестиційному форумі в Гонконзі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація