19 країн закликали позбавити Росію всіх змагань через допінг

19 країн закликали позбавити Росію всіх змагань через допінг

Фото: Reuters

Також пропонується перенести з РФ всі великі міжнародні турніри.

Антидопінгові організації 19 країн закликали усунути російських спортсменів від всіх змагань, а Росію позбавити права проводити у себе турніри.

Про це йдеться в прес-релізі, який був прийнятий 10 січня на саміті NADO в Дубліні і текст якого наводить у своєму Twitter журналіст BBC Ден Роан.

"У зв'язку з появою нових незаперечних доказів існування державної системи приховування допінгу в Росії ,за результатами розслідування Макларена керівництво закликає позбавити країну участі у всіх міжнародних змаганнях, поки спорт і антидопінгова система в Росії не стануть відповідати вимогам WADA. Також керівництво просить перенести всі заплановані на території Росії змагання і встановити мораторій на проведення інших турнірів в країні", - йдеться в заяві NADO.

При цьому російські спортсмени, які не викриті у вживанні допінгу, зможуть брати участь в турнірах, але тільки як нейтральні атлети.

Заяву підписали антидопінгові організації США, Канади, Австрії, Бельгії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ірландії, Хорватії, Японії, Нідерландів, Польщі, Словенії, Іспанії, ПАР, Швеції та Швейцарії.

18 липня 2016 року WADA опублікувало першу частину доповіді, в якій йдеться про те, що влада Росії систематичнопокривали вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Також участь у заміні проби російських спортсменів на "чисті" брали співробітники ФСБ.

9 грудня 2016 року WADA опублікувало другу частину доповіді спеціального слідчого Річарда Макларена щодо застосування та приховуванні допінгу російськими спортсменами на Іграх у Сочі.

За новими даними більше тисячі російських спортсменів у 30 видах спорту, так чи інакше пов'язані зі вживанням допінгу або приховуванням позитивних проб. Ознаки підміни проб знайдені у 12 російських спортсменів, які завоювали медалі на Іграх у Сочі в 2014 році.

Понад тисяча російських спортсменів напряму причетні до маніпуляцій з допінгом

Понад тисяча російських спортсменів напряму причетні до маніпуляцій з допінгом

Повʼязані теми:

Наступна публікація