Ахметов: "Шахтар" покаже себе як в чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів

Ахметов: "Шахтар" покаже себе як в чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів

Рінат Ахметов / Фото: shakhtar.com

Інтерв'ю з президентом "Шахтаря" після поразки його команди від "Металіста" у 14-му турі Прем'єр-ліги.

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов прокоментував поразку своєї команди у матчі з харківським "Металістом".

- Рінате Леонідовичу, важко перенесли поразку?
- Кожну поразка і нічию я завжди дуже болісно переживаю. Але я зайшов зараз в роздягальню до команди не для того, щоб сказати якісь погані речі, а навпаки - підтримати хлопців. Я сказав їм, що мені дуже сподобалася їхня реакція після другого пропущеного гола: команда створила 5-6 гольових моментів, забила м'яч, мали ще забивати.

Я б зараз не робив ніякої трагедії ні в Лізі чемпіонів, ні в чемпіонаті України. Мені дуже неприємно, дуже боляче. Але ми одна сім'я і повинні разом розділяти біль і радість. Сьогодні у нас непростий час, важкий, і дуже важливо, щоб ми до кінця були разом. А я звик бути завжди разом до кінця.

- Як вам накал поєдинку?
- Дуже хороший накал, цікава гра. Не думаю, що ми заслуговували на поразку, але так буває. Я переконаний, що "Шахтар" покаже своє обличчя як у національному чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів. Ми не станемо опускати руки, будемо виходити на кожен матч і показувати свої найкращі якості. Ось саме з цим я зайшов в роздягальню і подякував хлопцям за останні 30 хвилин, коли вони, програючи 0:2, створили 5-6 гольових моментів.

- Вам не було, можливо, дискомфортно через те, що мовчала трибуна ультрас?
- Скажу чесно, я не звернув уваги на це, тому що був весь в грі. У нас була дуже хороша підтримка вболівальників, і я вдячний їм. Розумію, що у них теж болить душа, болить серце і після того, як ми з "Зенітом" зіграли 2:2. Але питання навіть не в рахунку, а в тому, що ми дозволили "Зеніту" створити дуже багато гольових моментів біля наших воріт, що невластиво нашій команді, чого не робила "Барселона".

Але тим не менше вболівальники прийшли - 45 тисяч. Я переконаний, що разом з ними ми завоюємо нові трофеї. Ми будемо радувати їх гарною грою і новими трофеями - у мене в цьому немає ніяких сумнівів. Не буває так, щоб ми завжди йшли вперед. Якщо на сьогоднішній день перешкоди виявляються вищими за наші сили, то це теж крок вперед. Ми знайдемо в собі сили, резерви для подолання труднощів. Я переконаний, що "Шахтар" з цієї ситуації вийде сильнішим, ніж до того.

- Свого часу ви порекомендували Олександру Ярославському зайнятися футболом, тепер він обіграв вас на "Донбас Арені". Якийсь діалог був у вас?
- Я його привітав з перемогою. Дуже добре, що я йому порекомендував зайнятися цією справою, і думаю, що український футбол тільки виграв від цього. Ми всі бачимо команду, яка радує своїх уболівальників, гідно представляє Україну в Європі і гідно представляє Харків в Україні. Думаю, що якщо було б більше таких клубів, то ми б бачили зовсім інший чемпіонат, його якість - від цього виграв би, перш за все, український уболівальник.

- Тобто ви просто привітали його?
- Розумієте, в чому питання: футбол - це гра, гра - це емоції. Коли моя команда виграє, я найщасливіший, коли програє - я самий нещасний. Найчастіше вітати мене доводилося Ярославському. Я розумію, що йому було боляче, але він знаходив в собі сили, мужність привітати мене з перемогою в матчах "Шахтаря" і "Металіста".

Але цього разу харків'яни здобули перемогу, і я знайшов у собі сили привітати "Металіст". Найголовніше - знайшов у собі сили прийти до команди, подякувати їм за 30 хвилин другого тайму і сказати, що найкращі ігри у нас попереду. Дуже важливо, я хочу донести це до всіх наших уболівальників, що "Шахтар" - це амбіційний клуб, амбітна команда, амбітні вболівальники, і попереду нас чекають великі і гучні перемоги!

- Рінате Леонідовичу, після цієї гри "Металіст" став прямим конкурентом "Шахтаря" за місце в Лізі чемпіонів, за чемпіонство?
- Якщо подивитися на турнірну таблицю - "Металіст" нас на одне очко випереджає і в другому колі приймає нас в Харкові. "Металіст" вже давно наш прямий конкурент. У нього високі цілі, команда демонструє яскраву і красиву гру, яка радує вболівальників.

Але я думаю, що і "Шахтар" - амбітний клуб, який завжди ставить перед собою найвищі завдання. А це значить завоювати золоті медалі чемпіонату України. Тому руки ми опускати не будемо. Саме з цим я прийшов до хлопців. Вони показали характер. І мені здається, принаймні, що поразки ми не заслуговували. Але це футбол! Якщо ми будемо потрапляти в поперечину, а хтось буде потрапляти у ворота - переможе той, хто буде відправляти м'яч у сітку. Хочу сказати, що ми пройдемо цей шлях. Пройдемо з високо піднятою головою.

- Могли подумати, що гра складеться настільки важко для "Шахтаря"?
- Ви розумієте, ми й "Оболоні" в минулому році програли на своєму полі 0:1. Це футбол. Ми хочемо в кожній грі перемагати, хочемо перемагати і вдома, і на виїзді, і в Лізі чемпіонів, і в чемпіонаті. Не завжди у нас виходить, але ми завжди будемо ставити тільки такі цілі, щоб радувати наших уболівальників.

- У "Шахтаря" не дуже вдала серія. Ви бачите в цьому тенденцію?
- Ні, не бачу жодної тенденції. Ця серія для мене неприємна, але я думаю, що ми змусимо поважати себе як у національному чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів. І все для цього зробимо.

- Рінате Леонідовичу, не здалося вам, що тільки після голу Генріха Мхітаряна "Шахтар" заграв так, як він вміє грати? В останні півгодини.
- Я думаю, це була реакція на другий пропущений гол. І ми створили п'ять-шість гольових моментів.

- "Металіст" - конкурент "Шахтаря". Але в другому колі вони зазвичай "здувалися"...
 - Ми подивимося. Поки йде перше коло, і вони випереджають нас на одне очко. Ми хочемо скоротити цю їхню перевагу і перемагати в кожній грі.

- Рінате Леонідовичу, чи можна сказати, що зараз у "Шахтаря" смуга невдач?
 - Ви розумієте, є якась смуга, але наша сила повинна змусити цю смугу поміняти колір. Якщо смуга сьогодні червоного кольору - ми зробимо цю смугу зеленою.

- Скажіть, а як можна струсити команду?
- Ви подивіться: чотири дні тому ми грали, а сьогодні 45 тисяч людей на стадіоні. Це означає, що команда потрібна, команда в серці наших уболівальників. Це найголовніше. Ми розуміємо, що вболівальники від нас чекають перемог. Тому ми віддамо всі свої сили для того, щоб радувати їх. Я переконаний, що вони будуть пишатися своєю командою. Ми зі свого боку зробимо все, щоб ця смуга червоного кольору змінилася на зелену.

Читайте також:

Луческу розкритикував суддів у матчі з "Металістом"

Маркевич: "Металіст" і "Шахтар" показали дуже високий рівень гри

Луческу: "Металіст" від гри до гри показує все кращий футбол

"Металіст" вдесятьох переміг "Шахтар" у Донецьку (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація