Андерлехт - Шахтар: останній крок до вісімки найсильніших

Андерлехт - Шахтар: останній крок до вісімки найсильніших

Фото: Reuters

Анонс матчу Ліги Європи у Брюсселі.

Домашня перемога над "Андерлехтом" (3:1) збільшила шанси "Шахтаря" на вихід у чвертьфінал Ліги Європи.

17 березня "гірники" намагатимуться домогтися успіху в Брюсселі.

На вихідних "Шахтар" несподівано програв "Дніпру" (1:4) в чемпіонаті України. Мірча Луческу вирішив поберегти Тайсона, Ракицького і Кучера.

Після гри тренер припустив, що міг помилитися зі складом.

Що стосується команди Бесніка Хасі, то вона з великим рахунком (3:0) обіграла вдома "Кортрейк".

Проте у ході поточної єврокубкової кампанії бельгійці лише одного разу виграли з перевагою в два м'ячі - у "Галатасарая" (2:0) на груповому етапі.

Зазначимо, що до поєдинку 10 березня шляхи команд в єврокубках не перетиналися.

Факти про команди

• "Андерлехт" не програв у шести останніх єврокубкових матчах на своєму полі (В4 Н2), проте у ході цієї серії переміг лише одного разу з рахунком 2:0 (зустріч групового етапу минулої Ліги чемпіонів УЄФА з "Галатасараєм"). Саме такого результату буде достатньо бельгійцям, щоб пройти "Шахтар".

• Востаннє "Андерлехт" перемагав у матчі Ліги Європи з різницею в три і більше м'ячів у серпні 2012-го, коли в рамках кваліфікації зустрічався з литовським "Екранасом".

• До повторного матчу 1/16 фіналу з "Шальке" (3:0) "Шахтар" у семи виїзних єврокубкових зустрічах забив лише два голи (В1 Н2 П4), пропустивши при цьому 15.

• З восьми команд, що "влилися" в Лігу Європи на стадії 1/16 фіналу, в поточному турнірі жодної поразки поки не зазнав лише "Шахтар".

• У минулому розіграші Кубка УЄФА "Андерлехт" поступився московському "Динамо" в 1/16 фіналу з загальним рахунком 1:3. Володарі трофею у 1983-му востаннє грали в 1/8 фіналу в сезоні 2009/10, коли поступилися "Гамбургу". До чвертьфіналу бельгійці востаннє добиралися в сезоні 1996/97.

• "Шахтар" дійшов до 1/8 фіналу Кубка УЄФА вперше з сезону 2008/09, в якому гірники виграли турнір.

Повʼязані теми:

Наступна публікація