Анонс українсько-російської битви "Шахтар" - "Зеніт"

Анонс українсько-російської битви "Шахтар" - "Зеніт"

21:45. "Шахтар" - "Зеніт" / Фото: shakhtar.com

"Шахтар" у матчі з "Зенітом" має намір почати виправлятися за невдачі на старті групового етапу.

У середу на "Донбас-Арені" відбудеться українсько-російська битва між чемпіонами країн донецьким "Шахтарем" і пітерським "Зенітом". Чвертьфіналіст минулого розіграшу Ліги чемпіонів має намір почати виправлятися за невдачі на старті групового етапу.

Ліга чемпіонів. Груповий етап

Група G. 3-й тур

Донецьк. "Донбас-Арена". Початок трансляції - о 21:45
Головний арбітр: Франк де Блекере (Бельгія)

ШАХТАР (Донецьк, Україна) - ЗЕНІТ (Санкт-Петербург, Росія)

• До спарених матчів із "Зенітом" команда Мірчі Луческу підійшла всього з одним очком в активі, здобутим у домашній зустрічі з АПОЕЛем. Між тим, у минулому сезоні у двох стартових турах донеччани набрали шість балів.

У поточному розіграші, як і "Шахтар", від рук кіпріотів постраждав "Зеніт", що поступився в Нікосії в першому матчі. Щоправда, потім пітерці вдома обіграли "Порту", довівши, що в них немає приводу відчувати страх перед українською командою.

Передматчеві прес-конференції

Спаллетті: Медведєву буде приємно, якщо "Зеніт" переможе "Шахтар"

Луческу: в матчі з "Зенітом" удача повернеться обличчям до "Шахтаря"

Кадрова ситуація

У матчі з АПОЕЛом дискваліфікацію відбув Дмитро Чигринський. А ось Ярослав Ракицький, який отримав дві гри "відсидки" за вилучення в Португалії, пропустить і цей поєдинок.

У списку футболістів "Зеніта", які прибули в Донецьк, відсутні два Олександри - Анюков і Кержаков. У форварда пітерців досить серйозні проблеми зі зв'язками гомілкостопа, і його виліт в Україну до останнього моменту був під питанням. Анюков ж отримав травму в грі останнього туру чемпіонату Росії з московським "Динамо".

Попередні зустрічі

• "Зеніт" і "Шахтар" часто зустрічалися в радянські часи, проте їхні шляхи не перетиналися у офіційних матчах після 1989 року, коли обидві команди в очних зустрічах здобули домашні перемоги - 1:0. Минулого разу пітерці перегравали "Шахтар" у виїзному матчі чемпіонату СРСР в 1981-му - 3:2.

• У 80-х "Шахтар" тричі перемагав "Зеніт" у півфіналі Кубку СРСР, щоразу доводячи свою перевагу в серії пенальті. У 1983-му донеччани здобули кубок, але в 1985 і 1986 роках поступилися у фіналі. У 1977-му в 1/4 фіналу Кубку СРСР "Шахтар" програв "Зеніту" по пенальті.

Факти та коментарі

• Втративши два очки у домашньому матчі з АПОЕЛем, "Шахтар" постарається виправитися перед рідними вболівальниками. У минулому сезоні донеччани перемогли в чотирьох домашніх матчах поспіль, перш ніж у чвертьфіналі поступилися в рідних стінах "Барселоні" - 0:1. Тоді перервалася безпрограшна серія "Шахтаря" з 15 єврокубкових матчів на своєму полі.

• Поразка на Кіпрі стала для "Зеніту" третьою поспіль у виїзних єврокубкових матчах.

• "Зеніт" вперше битиметься з українською командою в турнірі під егідою УЄФА.

Натомість "Шахтар" двічі зустрічався з представником Росії. Востаннє це було у 1/8 фіналу Кубка УЄФА-2008/09, коли після виїзної поразки з мінімальним рахунком донеччани здолали ЦСКА завдяки голам Фернандіньо і Луїса Адріано.

• На груповому етапі Ліги чемпіонів-2006/07 керманич "Зеніту" Лучано Спаллетті програв зі своєю "Ромою" на старому стадіоні донеччан "Олімпійський" - 0:1. Раніше підопічні Спаллетті розгромили українців вдома з рахунком 4:0. Тоді "Рома" посіла друге місце в групі, а "Шахтар" фінішував слідом за нею.

• Олександр Кержаков грав у складі "Севільї" в домашньому матчі з "Шахтарем" (2:2) в 1/8 фіналу Кубку УЄФА-2006/07, пропустивши гру в Донецьку через травму.

Читайте також:

"Шахтар" – "Зеніт". Прогнози спеціалістів

Спаллетті: Медведєву буде приємно, якщо "Зеніт" переможе "Шахтар"

Луческу: в матчі з "Зенітом" удача повернеться обличчям до "Шахтаря"

"Зеніт" прилетів на матч з "Шахтарем" без своїх лідерів

Срна: "Шахтар" в боргу перед своїми вболівальниками і в середу порадує їх

"Зеніт" розповів вболівальникам, як у Донецьку п’ють горілку

"Шахтар" вважає себе командою європейської еліти

Битву між "Шахтарем" та "Зенітом" судитимуть бельгійці

Мєдвєдєв з Януковичем подивляться футбольну битву на "Донбас-Арені"

Повʼязані теми:

Наступна публікація