"Беркут" бив фанатів "Таврії" після матчу з "Шахтарем"

Фанати "Таврії" поскаржилися, що "Беркут" безпідставно застосував фізичну силу, бивши їх кийками.

Вболівальники сімферопольської "Таврії" обурені діями підрозділів міліції ГУ МВС в Автономній республіці Крим під час недільного матчу проти донецького "Шахтаря".

За словами фанатів, мало того, що після гри їх на годину затримали на стадіоні, так ще й безпідставно застосували фізичну силу. Зокрема, на виході із сектора їх оточили бійці "Беркута" і, зімкнувшись кільцем, нікого з нього не випускали.

"Хлопців поклали на землю обличчям вниз, потім послідувала команда встати і тримати руки за головою. Тих, хто не слухалися, били по спині і ногам. Потім усіх підводили до відеокамери і примушували говорити на неї ім'я, прізвище, по батькові, дату народження та місце проживання", - розповів один із вболівальників.

Після чого всіх за допомогою кийків погнали до воріт стадіону, де на виході чекав якийсь високопоставлений правоохоронець. Близько 50 чоловік обшукали і відправили у відділення міліції.

"Правоохоронці скрутили руки і закинули в "бобік" одного з журналістів, які висвітлювали поєдинок, не дивлячись на те, що він був одягнений в манішку з написом "Преса". У машині у нього відібрали телефон і вимагали віддати флеш-карту фотоапарата, на якому відображено всі дії міліціонерів. "Беркутята" погрожували йому фізичною розправою у випадку, якщо він не надасть їм флешку, - повідомив співробітник ЗМІ, який побажав залишитися невідомим.

За словами прес-офіцера Сімферопольського ГУ МВС Оксани Сорокопудової, вболівальники поводилися дуже агресивно, провокуючи співробітників міліції і оточуючих.

"На стадіоні вболівальники запалювали фаєри, через що згоріло сидіння на трибуні. Після футболу учасників інциденту доставили в Центральний райвідділ. Усі дії і співробітників міліції, і вболівальників зафіксовані на три наші відеокамери та камери журналістів. Молоді люди поводили себе агресивно, билися - вони були в дуже піднесеному настрої, провокуючи співробітників міліції і оточуючих. Деякі з них були доставлені на експертизу алкогольного та наркотичного сп'яніння, про результати якої можу повідомити пізніше. Підкреслю, записи будуть переглянуті і вивчені, ми так само звернемося до керівництва СК "Таврія" з проханням розібратися з їх уболівальниками. Підкреслю, подія не пов'язана з підготовкою до Євро-2012 і складанням так званих "чорних списків" фанатів, яких не допустять на стадіони під час проведення чемпіонату", - пояснила Сорокопудова.

Читайте також:

Луческу подарував квіти жінці-арбітру, яку розкритикував

"Шахтар" вирвав перемогу в Криму (відео)

У Запоріжжі фанати влаштували побоїще в "МакДональдсі"

Повʼязані теми:

Наступна публікація