Біль і розпач у Ріо-де-Жанейро. Топ-5 найжахливіших травм спортсменів на Олімпіаді

Біль і розпач у Ріо-де-Жанейро. Топ-5 найжахливіших травм спортсменів на Олімпіаді

Фото: Reuters

ОБЕРЕЖНО! Добірка не рекомендована для перегляду людям зі слабкою психікою.

ТСН.ua зібрав в одному матеріалі моторошні кадри страшних травм спортсменів на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

ВЕЛОСПОРТ
Потрійній перелом хребта

Голландська велогонщиця Аннемік ван Влютен зламала хребет у трьох місцях. Під час групової шосейної гонки за 10 кілометрів до фінішу спортсменку занесло на крутому спуску, вона впала і вдарилася об бордюр.

У лікарні дівчині поставили діагноз потрійний перелом хребта і струс головного мозку. Перебуваючи у стабільному стані, Аннемік написала у Twitter, що розчарована результатом "найкращої гонки в її кар'єрі". На момент трагедії вона лідирувала у гонці.

Фото: Reuters

 

ГІМНАСТИКА
Відкритий перелом ноги

Француз Самір Аіт Саїд отримав важкий перелом ноги, виконуючи опорний стрибок під час кваліфікації зі спортивної гімнастики. За словами очевидців, звук хрусту кістки 26-річного спортсмену було чутно на всю арену.

Фото: Reuters

 

ВАЖКА АТЛЕТИКА
Перелом руки

Вірменський 20-річний олімпієць Андранік Карапетян отримав важку травму під час виконання вправи "поштовх". Піднімаючи 195-кілограмову штангу, він зламав руку в лікті.

Чинний чемпіон Європи несамовито кричав від болю, коли його суглоб вискочив під час поштовху.

Фото: Reuters

 

ВЕЛОСПОРТ
Потрійне падіння в омніумі

У дисципліні омніум британський велогонщик Марк Кавендіш спровокував зіткнення, в результаті якого впали троє його конкурентів. Під час шостого заїзду Кавендіш зіткнувся з корейцем Паком Сан Хуном, після чого той залишив трек на ношах і не зміг продовжити гонку. Також від аварії постраждав італієць Еліа Вівіані, однак спортсмен піднявся та продовжив гонку.

Фото: Reuters

У підсумку італієць, навіть не зважаючи на падіння, завоював "золото", а британцю-винуватцю аварії дісталося "срібло". "Бронзу" отримав данець Лассе Норман Хансен.

Фото: Reuters

 

ВЕЛОСПОРТ
Перелом ключиць

Італійський велогонщик Вінченцо Нібалі отримав важку травму в груповій гонці на шосе. За 12 км до фінішу він був у трійці лідерів разом із поляком Рафалом Майкою і колумбійцем Серхіо Енао. Але на останньому крутому спуску перед фінішним рівнинним відрізком Нібалі та Енао на великій швидкості впали і не змогли продовжити змагання. Після фінішу тренер італійської команди повідомив діагноз Вінченцо - перелом обох ключиць.

Фото: Reuters

 

ГІМНАСТИКА
Падіння на шию

На завершення - прикре падіння, яке, на щастя, не призвело до травми, але з трибун виглядало дуже моторошно. 17-річна британська гімнастка Елісса Дауні невдало приземлилася після стрибку на стадії кваліфікаційних раундів. Спортсменка впала на шию. Спершу момент налякав глядачів, але Елісса одразу ж підвелася і вже за 10 хвилин продовжила змагання.

Фото: Reuters

 

Нагадаємо, станом на 19 серпня, збірна України виграла у Ріо 8 медалей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація