Блохін: 3:3 - це ні в які ворота не йде

Олег Блохін задоволений грою проти німців, але при цьому розчарований результатом.

Головний тренер збірної України Олег Блохін проаналізував бойову нічию з Німеччиною.

- Хотілося б привітати всіх з новим стадіоном, проте результатом я не задоволений. По такій грі закінчити з рахунком 3:3 - це ні в які ворота не йде.

Я не знахабнів, але перед матчем писали, що ми отримаємо від Німеччини м'ячів шість. При всіх наших проблемах сьогодні на полі був колектив, була команда, яка зіграла гідно. Ми не могли зробити стільки замін, скільки Німеччина, у нас просто не було гравців для посилення. Після гри я подякував команді за гру, за самовіддачу та за виконання установки, яку ми їм дали.

- Вам не здається, що Безуса кинули на "розрив"?
- Коли здається, треба хреститися. Він хороший хлопчик, але йому ще рости і рости. Я подякував йому за гру. Це приклад того, що газети пишуть, кого треба брати, а на поле виходить ось так. Сьогодні грало шість чоловік з молодіжної збірної, якщо додати ще Гармаша, дуже хороша команда може вийти.

- Склалося враження, що команда не вірила, що може перемогти суперника. Що Ви сказали їй в перерві?
- Не буду розкривати секрети. Це треба відчувати колектив. Я не думаю, що вони не вірили, просто вони фізично підсіли, а замінити не було ким. У першому таймі я зрозумів, що ми програємо середину, але підсилити її було ніким. Хлопці просто розсердилися: п'ять виходів один в один. Німеччина б чотири таких реалізувала. Якби при 3:2 забив Назаренко, невідомо, як би все розгорнулося. Ніхто не міг припустити, що так складеться, але раз вже пішла така гра, треба було моменти використовувати.

Блохін незадоволений результатом / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua
- Чому не грав Ротань?
- Вранці у нього виявилася проблема з м'язом.

Ми розібрали збірну Німеччини і зрозуміли, що якщо ми програємо середину поля, то нас порвуть, тому ми грали з глибини. Ми дуже хвилювалися, тому не йшов перший пас, але ми свідомо віддали ініціативу - щось виходило, щось ні. Дуже важко готувати команду через товариські гри.

- Вдалий вихід Назаренка вплине на його шанси на місце в основі?
- 20 осіб не можуть грати, ми шукаємо. Я не можу сказати, що у нас є обойма основних гравців. Ми не можемо зіграти в основному складі навіть кілька ігор поспіль.

- Фізичний стан Шевченка...
- Я не обговорюю. Або ми обговорюємо команду, або не обговорюємо нікого.

Давайте подивимося, хто у нас в чемпіонаті грає серед форвардів - Майкон, Крістальдо і так далі. Девіч - нападаючий, але з глибини. У нас всі "глибинні" якісь, всі з засідки. А тепер візьмемо збірну Німеччини - порівняння буде не на нашу користь. А нападник це тонка фігура. Почекаємо! Якщо не потрапляємо з Росією в одну групу, позичимо нападників у них - у Адвокаата якраз перебір.

Блохіну ніким було підсилювати гру / Фото: AFP
- Наступний матч буде першим на "Львів Арені". Наскільки можна бути впевненим, що хлопці будуть так само викладатися?
- Складно сказати. Якщо ще хтось випадає, важко буде сказати, що станеться. Дивився сьогодні молодіжку - ну, вибачте, вони навіть до молодіжки не дотягують. Деякі гравці вже "наїлися", і як би ми їх не готували, часу надто мало. Але віддаватися вони будуть, обіцяю. Австрія - дуже добротна команда, її на одній нозі не обіграєш.

- Тренерська лава зручна?
- Я взагалі хотів сидіти на трибуні - в ямі сидіти неможливо, і щити перед собою. А що Лев сказав?

- Він перед щитом стояв.
- Я б з ним поруч встав (сміється).

Читайте також:

Льов: мені приємно було грати проти чудової України

Україна зіграла у фантастичну нічию з Німеччиною (фото, відео)

Перед матчем Україна – Німеччина була тиснява біля входу на стадіон

Повʼязані теми:

Наступна публікація