Блохін: атмосфера на "Олімпійському" вже не та

Блохін: атмосфера на "Олімпійському" вже не та

Олег Блохін / Фото: dynamo.kiev.ua

Прес-конференція Олега Блохіна перед матчем Україна – Німеччина.

Керманич збірної України Олег Блохін розповів, хто із травмованих гравців команди зможе вий ти на матч зі збірною Німеччини і поділився враженнями від НСК "Олімпійський".

- Як вам газон "Олімпійського"?
- А яке відношення я до нього маю?

- Ну ви ж на ньому стояли...
- Так, стояв, але ж не грав. Хлопці, це не до мене питання.

- Хто з травмованих гравців пішов на одужання і має шанси зіграти з Німеччиною?
- Список травмованих колишній, за винятком Алієва. Шевченко як і раніше під питанням - повторюся, тут все залежить від нього.

- Але в той же час індивідуально тренувалися Гусєв і Гармаш. Можливо, у них є шанс взяти участь в матчі з Австрією у вівторок?
- Гусєв - швидше за все, Гармаш - не знаю.

- Свого часу ви провели на цьому стадіоні величезну кількість матчів. Тепер він настільки змінився. Ваші відчуття?
- Це вже не мій стадіон. Той був мій, а цей - вже ні. Це зовсім інший, гарний новий стадіон. Але не мій. Чесно вам кажу. Зовсім інша атмосфера, зовсім інші відчуття.

- Коли у вас вперше з'явилося відчуття, що це вже не ваш стадіон?
- Коли вперше ступив на його газон. Так, я був на відкритті «Олімпійського», але це сприймалося інакше. А тепер я відчув, що атмосфера тут зовсім інша.

Ви мені скажіть інше: навіщо ви мене зараз знімаєте, якщо я все одно по телевізору взагалі нічого не бачу? Камер так багато, а включаєш телевізор - взагалі нічого немає!

- В Інтернеті є. Там і текст, і відео...
- А якщо у мене немає можливості подивитися відео в Інтернеті? А якщо мова про літніх людей, які хочуть подивитися новини по телевізору? А там спочатку йде щось незрозуміле, після чого 5 секунд - про збірну Україну. Про який ажіотаж ми говоримо? Просто дивно! 40 камер знімає, а включаєш телевізор - жоден канал нічого не показує. Ну що це таке?

- Ну, після перемоги над Німеччиною...
- (Перебиваючи). Не треба говорити "якщо і якби". А якщо не виграємо? Тоді показувати не будете?

- Ви вже прийняли рішення, кого додатково викличете в розташування збірної?
- Поки нікого. Ми прийняли рішення, що до матчу з Німеччиною ми нікого в розташування збірної додатково викликати не будемо.

- А на матч з Австрією?
- Зачекайте. Давайте спочатку з Німеччиною зіграємо.

- (Питання німецького телебачення). Порівняйте збірну Україну нинішнього зразка з командою, яка виступала на чемпіонаті світу в Німеччині.

- Це вже зовсім інша команда. І атмосфера зовсім інша. Я розумію, що і до цього дня у збірній Україні виступають деякі гравці, які захищали її кольори на чемпіонаті світу в Німеччині, але в цілому це вже команда нового зразка, яка готується не тільки до Євро-2012, а й, напевно, до відбірного циклу ЧС-2014. У нашому складі зараз дуже багато молодих хлопців. А ті ветерани, які грали на ЧС-2006, наскільки я розумію, закінчать кар'єру в збірній відразу після Євро-2012.

Хоча, спільне є в тому, що і тоді, і зараз було важко створювати команду практично з нуля. Але це вже зовсім інша збірна. Нарешті, в 2006 році ми приїхали на чемпіонат світу командою, яка пройшла випробування відбірним циклом, вона була оббитою в офіційних матчах, більш стабільною, більш впевненою в собі. Команда ж нинішнього зразка має за своїми плечима лише товариські матчі. Але жоден з контрольних поєдинків не йде ні в яке порівняння з офіційними матчами.

Читайте також:

Німці зіграють проти України у новій формі

Ротань впевнений, що Україна дасть бій німецькій "машині"

Буряк: проблеми зі складом мають згуртувати збірну України

Коноплянка мріє про перемогу над Німеччиною

Воронін: зустріч Україна - Росія стане матчем століття

Українки масово стають футбольними вболівальницями

Повʼязані теми:

Наступна публікація