Блохін: може естонцям 5:0 програємо

Блохін: може естонцям 5:0 програємо

Олег Блохін / Фото: dynamo.kiev.ua

Олег Блохін поділився думками про збірну Естонії та розповів про підготовку до майбутнього матчу.

Керманич збірної України Олег Блохін провів прес-конференцію, на якій поділився думками про збірну Естонії та розповів про підготовку до матчу з прибалтійцями.

- Розкажіть про нові кадрові втрати у збірній.
- У Шевченка проблеми зі спиною. Тому ми його і відпустили - думаю, що за такої погоди він нам не помічник. А Шовковського залишили вдома, тому що три воротаря везти немає сенсу.

- У Таллін прилетіли два голкіпери, стояти буде один?
- Ще не вирішили. Це питання відклали до матчу.

- Мокре поле сильно вплине на гру через підвищену небезпеку травм?
- (Зітхає) Найбільша небезпека полягає в тому, що у хлопців через три дні тур чемпіонату України, а потім - матчі єврокубків. А поле буде мокрим для обох команд.

- Друге місце збірної Естонії для вас сюрприз? (Питання естонського журналіста)
- Та ні. Футбол вирівнюється. Тому збірній Естонії я можу побажати, щоб вона завершила відбірний цикл на другому місці. А чому ні? Було б цікаво напевно подивитися на естонців на чемпіонаті Європи. А якби вони не програли Фарерами, шанси були б ще кращими. Це хороша добротна команда. Тому говорити, що вона незаслужено займає друге місце, я б не став.

- Якщо збірна Естонії потрапить на Євро, ви хотіли б бути з нею в одній групі? (Питання естонського журналіста)
- А збірна Естонії хотіла б грати в групі зі збірною України? (Посміхається) От і я поки не знаю. Важко передбачати, але чому б ні?

- Те, що буде гра з командою пострадянського простору, чи є додатковим стимулом для ваших гравців? (Питання естонського журналіста)
- Це абсолютно не впливає на мотивацію. Якщо раніше, за часів СРСР даний фактор і мав якесь значення, то зараз вже ні.

- Дайте характеристику збірної Естонії. (Питання естонського журналіста)
- Наскільки я побачив, збірна Естонії - це дуже дисциплінована команда, добре грає на контратаках і гостро діє при стандартах за рахунок рослих гравців. Ми дивилися матч з Північної Ірландії. Не все у естонців складалося, але вийшли нові гравці, поміняли гру. Ірландці підсіли, а збірна Естонії змогла додати і вирвала перемогу. Дуже добре організована команда.

- Кого б ви відзначили в складі суперника?
- Відзначати який сенс? Я знаю пару гравців. Можна спостерігати за Парейком, який грає в Польщі, за Васильєвим і Кругловим, що виступають у чемпіонаті Росії. А за всіма уважно спостерігати мені важко.

- Своїм підопічним ви акцентували увагу більше на командній грі суперника?
- Так, звичайно. Тим більше, враховуючи те, що збірна Естонії вже закінчила відбірковий цикл, і уявити, як вона буде грати, важко. 4-5 осіб зі збірної вже поїхали. Я, напевно, теж би експериментував, поставив би нових гравців і подивився б їх у справі.

- Ви у своїй кар'єрі з естонцями ніколи не грали...
- Наскільки я пам'ятаю, в ті часи, коли я грав, естонської команди не було навіть у першій лізі. Я міг тут зіграти хіба що в якомусь юнацькому турнірі, але не довелося. Зіграємо тепер.

- Сильно заважає вам те, що збірна України ще жодного разу не грала в оптимальному складі?
- Нічого страшного. Ми приїхали, будемо грати. А те, що ми будемо проводити матч в неоптимальному складі, то це не від мене залежить. Кажуть, що або Блохін скаржиться, або знову експерименти. Просто ми намагаємося створювати щось з того, що у нас є.

Також ми повинні враховувати, що той склад, який ми привезли сюди, може не співпасти з тим, яким ми будемо грати на Євро-2012. Наприклад через травми. А хотілося б, напевно, щоб всі були здорові, і ми зіграли оптимальним складом.

- Нещодавно один із ваших помічників заявив, що розширений склад збірної України вже готовий...
- Хто?

- Андрій Баль.
- Андрій Михайлович буде покараний. Без дозволу головного тренера він не має права робити такі заяви. Якщо він дійсно це говорив. Я склад поки не оголошував.

- Ну ось, підставили Баля...
- Підставив. Нехай тепер розбирається.

- Наскільки для збірної України важливий завтра результат? Або ви теж будете експериментувати? (Питання естонського журналіста)
- Напевно, в якійсь мірі будемо експериментувати, дамо пограти хлопцям, які не грали. Ще не знаю. Треба ще подивитися, як хто себе почуватиме. Тому що є хлопці, які себе почувають не дуже через погоду, через застуду. І багато хто може не зіграти на такому полі. Але результат для нас звичайно важливий.

- Канал "Футбол". Олег Володимирович...
- "Футбол"? Передайте будь ласка головному редактору, що коли я не хочу давати інтерв'ю, це означає, що я не хочу давати інтерв'ю. І не треба каналу "Футбол" розповідати казки, що Блохін образився, тому що йому не дали квитки на відкриття "Олімпійського". Не треба додумувати. Нам дали квитки, ми задоволені, стадіон прекрасний, зробили все, що треба. Хороша програма. Я просто не хотів давати інтерв'ю на цю тему, поки не побачу стадіон. Будь ласка, передайте моє побажання, якщо можна.

-... іноді збірна Україна демонструвала хороший футбол, але не було результату. Перемога над Болгарією зняла внутрішній тиск?
- Та не було ніякого внутрішнього тиску! Була робота. Ну програли 0:4, подивилися гру: отримали не по грі. Чехи чотири з чотирьох забили, а ми не реалізували. Так, був провальний перший тайм. Може естонцям 5:0 програємо...

Створюється команда. Я розумію, що треба продовжувати працювати в цьому напрямку. А результат того чи іншого матчу я передбачити не можу. Так, після матчу з Болгарією у нас піднявся настрій. Зрозуміло, що до цього хлопці перебували в зовсім іншому психологічному стані. Особливо, з урахуванням тиску з усіх боків. Це завжди неприємно.

Але сам я чітко розумію, що роблю. Тому рахунок для мене вторинний - для мене важливіше гра, яку показує команда. Мені цікавіше спостерігати і розуміти, наскільки хлопці виконують ті чи інші завдання, підходять вони для збірної чи ні. А рахунок може бути будь-яким.

- Чи можна говорити, що результат у цьому матчі вас абсолютно не цікавить?
- Я ж сказав, що рахунок мене якраз цікавить. Так само як і гра. Але я не знаю, як складеться двобій. Якось ви постійно переінакшує мої фрази.

Якщо ми покажемо гарну гру і доб'ємося при цьому переможного результату, то це буде супер! Але в першу чергу мене цікавить не результат. Дамо деяким гравцям шанс, будемо їх перевіряти. Ось це найголовніше - підібрати і підготувати гравців під Євро-2012.

Читайте також:

Збірна України прибула в Естонію без Шевченка, Девіча і Шовковського

Блохін: я не міг прикувати Ракицького ланцюгами і вирізати йому апендицит

Українська молодіжка осоромилася на Мальті

Блохін: спасибі уболівальникам, що вірять у збірну України

Збірна України розгромила болгарів у Києві (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація