Блохін: пістолет є? Мені треба бути готовим застрелитися

Блохін: пістолет є? Мені треба бути готовим застрелитися

Олег Блохін / Фото: sportanalytic.com

Прес-конференція Олега Блохіна перед матчем Україна – Австрія.

Керманич збірної України Олег Блохін провів регламентовану прес-конференцію, на якій переконав, що у матчі зі збірною Австрії його команда буде битися за результат.

- Хто з гравців вашої команди, які входили в список травмованих перед матчем з Німеччиною, мають шанси вийти на поле "Арени Львів"?
- Травмованих немає. Поки всі в строю.

- У п'ятницю ви відчули атмосферу на "Олімпійському". По-вашому, як Львів зустріне збірну України?
- Хлібом-сіллю, напевно. (Сміється). У Львові завжди було приємно грати і атмосфера тут завжди хороша. Стадіон же "Україна" вважався фартовим для нашої команди. Подивимося, яким в цьому плані буде "Арена Львів".

- Уже подивилися поле "Арени Львів"?
- Ні. Я відразу прийшов на прес-конференцію. Та я і не оцінюю поле - це справа гравців.

- Чи буваєте ви в Штайєрі, де виступали за "Форвертс"?
- Я давно не був в Австрії. Але можу сказати, що це був хороший час. Якщо будемо готуватися до Євро-2012 в Австрії, то, може, заїду. Просто так складалося, що я не потрапляв до Австрії. А "Форвертс" ще існує?

- Так, грає в регіональній лізі.
- Зрозуміло, опустили в регіональну лігу... Якби контракт зі мною продовжили, то не опустилися б. (Сміх у залі).

- Що ви знаєте про збірну Австрії?
- Мені важко судити, яку схему вони будуть використовувати після зміни тренера. Хоча, звичайно, за тиждень багато чого не поміняєш. У будь-якому випадку, це дуже добротна команда - до такого висновку можна прийти навіть після її матчів з Азербайджаном, Бельгією та Німеччиною. Тому на нас чекає важка гра. Тим більше, якщо враховувати, що базова команда збірної Австрії - "Аустрія". А, крім того, в складі присутні гравці, що виступають у Бундеслізі. Повторюся, у нас в суперниках - хороша, кваліфікована команда.

Але багато залежить від того, як ми зіграємо. Я відчуваю, що наша збірна зараз трішки втомлена у фізичному і психологічному плані. В цьому є проблема. Тому потрібно дуже добре подумати над складом на гру.

- Ви вже визначилися з кістяком збірної на Євро-2012?
- Я-то, в принципі, визначився, але на це постійно впливають травми. Тому дуже важко. До Євро ще півроку і залишається стукати по дереву, щоб у цьому відрізку часу обійшлося без травм.

- А пошук кандидатів у збірну триває?
- Дуже ретельний. Ну або під впливом форс-мажору. Як це було перед матчем з Німеччиною.

- Чи вважаєте ви, що збірна України повинна відігратися на Австрії за втрачену перемогу в поєдинку з Німеччиною?
- Ми готуємося на Євро, йдемо своїм шляхом. Так що ми ні на кому не хочемо відіграватися. Грають дві команди. У Австрії свої проблеми, у нас - свої.

- Чи хочете ви досягти більшого рівня гри, ніж той, який ви показали в п'ятницю?
- У нас по матчу з Німеччиною був серйозний розбір. Ми в цій зустрічі наробили стільки помилок... І тепер хочемо поліпшити організацію гри. Тому що багато окремих моментів мені не подобаються. Але тут, повторюся, багато чого залежить від вибору гравців, від складу. А результат я передбачити не можу.

- Перші враження від "Арени Львів"? Як вам дизайн стадіону?
- Шкода, багато журналістів... Можна, я на вушко потім скажу? Думаю, що буде неприємна відповідь. Це стосується вражень від того, що я побачив зовні. Подивимося, який стадіон усередині. Поки можу сказати одне: конференц-зал - прекрасний.

Але я розумію, що цей стадіон - результат колосальної праці дуже багатьох людей, який був проведений за півтора роки. І те, що стадіон буде готовий до Євро-2012, я не сумніваюся. А недоробки - це нормально. У новий будинок коли заїжджаєш, завжди і кран тече, і пил треба витерти.

- У Львові збірна України досі показувала 100%-й результат. Львів'яни пробачать вашій команді погану гру, але не пробачать поразки. Налаштовуєте ви своїх підопічних виключно на перемогу?
- Пістолет є? Мені треба бути готовим застрелитися. Якщо в спорті є хтось, хто може передбачити результат, крім ось цього, якого зжерли (восьминога Пауля - ред.), то треба робити ставки.

Можу сказати одне: команда буде битися за результат. А яким він буде, передбачити я не можу. Ось ми з німцями вели по ходу зустрічі, зіграли внічию, але ж могли і програти. Але, вважаю, народ отримав задоволення. Те ж саме було з Уругваєм - гра була хороша, але трохи нам не вистачило.

Все може статися, це спорт. Тим більше, ми готуємо команду до Євро-2012. Ось на чемпіонаті Європи буде зовсім інша відповідь за результат.

- Шевченко готовий зіграти з австрійцями?
- Я сказав, що всі готуються. Всі живі-здорові. Вперше за останній тиждень в цьому плані я спокійний. Стукаю по дереву, щоб за ніч ця ситуація не змінилася в гіршу сторону. А зі складом я визначуся перед грою. Та й Шевченко один нічого не зробить, якщо команда не гратиме.

Читайте також:

Австрійці не вірять, що їхня збірна гідно зіграє у Львові

"Арену Львів" освятили перед матчем Україна-Австрія

Всі товариські матчі збірної України перед Євро-2012

Гравець "Шахтаря" заявив, що "Донбас-Арена" краща за "Олімпійський"

Футболісти збірної України могли не долетіти до Львова

Повʼязані теми:

Наступна публікація