Бос арбітрів Колліна проконсультував збірну України на зборах в Італії

Бос арбітрів Колліна проконсультував збірну України на зборах в Італії

Колліна навідався на батьківщину для семінару зі збірної України. / Фото: Reuters

П'єрлуїджі надав "синьо-жовтим" пояснення щодо нововведень у правилах гри напередодні Євро-2016.

Голова суддівського комітету УЄФА та одночасно шеф українських арбітрів П'єрлуїджі Колліна навідався до тренувального табору національної збірної України на Сардинії, де команда готується до Євро-2016.

"Як і чотири роки тому, пан Колліна приїхав перед фінальним турніром континентального чемпіонату для того, щоби надати тренерам та гравцям "синьо-жовтих" пояснення щодо нововведень у правилах гри, а також щодо суддівських трактувань основних ігрових епізодів.

Як і чотири роки тому, голову суддівського комітету УЄФА перекладав Андрій Шевченко (перед Євро-2012, нагадаємо, він був капітаном збірної). Як і минулого разу, Колліна розпочав італійською, а потім неодноразово переходив на англійську, що для Андрія Миколайовича аж ніяк не спричиняло жодних труднощів у перекладі", - йдеться на сайті ФФУ.

"Найбільші зміни стосуються позбавлення очевидної можливості забити гол. Це – найважливіший момент. Зараз гравець, який намагався зіграти у м'яч, однак, запізнившись, здійснює фол, карається вилучення. Починаючи з Євро, якщо гравець, справді, щиро хотів зіграти у м‘яч, але не встиг, бо опонент швидший за нього, він не буде покараний червоною карткою. Якщо фол здійснено всередині штрафного майданчика, тоді буде призначено пенальті, а гравець отримає жовту картку, а не червону.

Окрім того, ми, звичайно, продовжуємо політику УЄФА щодо дотримання поваги на полі гри. Ми прагнемо, щоби гравці були у безпеці, щоби вони не отримували травм. Таким чином, ми вимагаємо, щоби гравець поважав свого опонента. Ті види порушень, які можуть поставити під загрозу безпеку опонента, можуть спричинити ризик його здоров‘ю, будуть покарані дуже суворо", - розповів Колліна.

Нагадаємо, що вчора, 24 травня, команда Михайла Фоменка провела в Італії своє перше тренування.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація