Бразильці розділилися на противників і прихильників під час церемонії відкриття Олімпіади

Бразильці розділилися на противників і прихильників під час церемонії відкриття Олімпіади

Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Церемонія відкриття Олімпійських ігор 2016 року. / Фото: Reuters

Не всі мешканці країни радіють проведенню спортивних змагань у Ріо.

Перше "золото" цьогорічних літніх Олімпійських ігор виборола американка. У стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів найвлучнішою була Вірджинія Трешер, cрібло та бронза дісталися китаянкам, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Крім перших медалей світові ЗМі обговорюють й урочисте відкриття 31-х Олімпійських ігор. Неймовірне світлове шоу, запальні бразильські танці та дивовижні акробатичні постановки – загалом шоу тривало майже чотири години та справило враження на всіх глядачів.

Протести, карнавал, освистування збірної РФ: як минула церемонія відкриття Олімпійських ігор-2016

Протести, карнавал, освистування збірної РФ: як минула церемонія відкриття Олімпійських ігор-2016

Церемонія відкриття Олімпіади в Ріо була пронизана бразильським патріотизмом та турботою про довкілля. Місцеві жителі розділились на тих, хто підтримує Ігри на стадіоні, та тих, хто протестує за його межами. Кілька сотень жителів Ріо влаштували протест перед "Мараканою" за кілька годин до старту церемонії. Вони були категорично проти, щоби під час кризи проводити Олімпіаду.

Ті, що потрапили всередину, дуже емоційно підтримували дійство. Найбільше, безумовно, бразильську збірну і країни Латинської Америки. Вихід збірної Росії на стадіоні освистали. До слова, на карті, яку демонстрували під час виходу росіян, Криму не було – його позначили українським.

Українці з'явилися 195-ми на параді, їх прийняли нейтрально, як і більшість країн Європи. Чудовою ідеєю організаторів було роздати усім учасникам параду зернята, які в майбутньому мають стати величезним парком на території одного з найбільш неблагополучних районів Ріо – Деодоро.

Церемонія була помітно скромніша, ніж у Лондоні та Пекіні. Залишається сподіватися, що результати збірної України у Ріо будуть аж ніяк не скромнішими, ніж на попередніх Іграх.

Кореспондент ТСН Ярослава Шумик

Повʼязані теми:

Наступна публікація