Букмекери і прості французи готуються до перемоги збірної Франції у фіналі Євро-2016

Букмекери і прості французи готуються до перемоги збірної Франції у фіналі Євро-2016

Фото: УЄФА

Господарі турніру – однозначні фаворити вирішальної гри чемпіонату.

Франція готується стати триразовим чемпіоном Європи з футболу. Вже сьогодні в Парижі відбудеться фінальний матч турніру – на "Стад де Франс" зустрінуться команди Франції та Португалії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Букмекери впевнено ставлять на французів, а от французькі футболісти у прогнозах обережніші. Натомість вихід Франції у фінал домашнього чемпіонату ніби розбудив країну. Досі французи стояли осторонь футбольної лихоманки, однак наближення вирішального матчу змінило все. Екстаз – сааме так назвала французька преса святкування на вулицях країни.

Як готуються французи до фінальної гри збірної на Євро-2016

Як готуються французи до фінальної гри збірної на Євро-2016

Наразі тут екстазу не відчувається, дещо більше стало видно прапорів із вікон будинків та на входах до кафе і ресторанів. Однак перемога в чемпіонаті у себе вдома, в Парижі була б чудовим подарунком для французів, а також мала б і терапевтичну дію – країна досі оговтується від страшних терактів минулого року, що забрали 130 життів. У Франції досі діє надзвичайний стан.

"Ми пройшли через складні випробування цього року, з трагічними подіями. Тому ми ще більше пишаємося, що змогли досягти піку. Всі французи підтримують нас. Ми відчуваємо, як футболісти і прості люди діляться щастям. Однак у цьому змаганні нам потрібно зробити ще один, фінальний крок", - заявив капітан національної збірної Франції Уго Льоріс.

Французькі фани ще мають час, щоби вдосконалити свій асортимент танців і кричалок, якими вони підтримують футболістів. Бо на останньому матчі проти Німеччини стався невеличкий конфуз. Після перемоги футболісти на полі разом із фанатами святкували чомусь не по-французьки, наприклад вигуками Аlles les bluez – тобто, "Уперед, сині". А несподівано по-ісландськи. Войовнича кричалка вікінгів, якою ісландських футболістів підтримували на чемпіонаті і зустрічали удома, надзвичайно полюбилася на цьому чемпіонаті. Це викликало смішки і жарти в самій Ісландії. "О Боже, Франціє! Ви ж нас перемогли. Знайдіть власний спосіб святкувати перемогу", - написали в соцмережах ісландські футболісти.

Плагіат французам дійсно не потрібен, бо є у них і свої оригінальні футбольні кричалки, як наприклад qui ne saute pas n'est pas Francias, що буквально означає: "хто не скаче, той не француз"! Таку схожу на українську кричалку зі стрибками чути на футбольних і інших спортивних матчах. Можливо, вона пролунає і в неділю, якщо "гальські півні", як називають збірну, переможуть зіркового Кріштіану Роналду і його команду. Фінальна гра Євро-2016 відбудеться о 22:00 за Києвом у неділю на стадіоні "Стад де Франс" у Парижі.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація