Чемпіонат світу близько: в Росії відбулося побоїще на футболі у Воронежі

Чемпіонат світу близько: в Росії відбулося побоїще на футболі у Воронежі

Росіяни дали вогню на трибунах. / Фото: championat.com

Силами мірялися фанати місцевого "Факела" та "Динамо" з Москви.

Масові заворушення та грандіозна бійка відбулася 16 жовтня до та під час матчу вищої російської футбольної ліги у Воронежі.

На футбольному полі зустрічалися місцевий "Факел" та московське "Динамо", але гаряче було не на зеленому газоні.

Для початку велика виїзна група "біло-блакитних" (близько 1200 москвичів) взяла участь у марші від вокзалу до стадіону. Саме там відбулася перша сутичка з місцевими організованими фан-бригадами, що вилилася в повноцінну бійку біля перукарні. В її розпал пролунало кілька пострілів з травматичного пістолета. Троє вболівальників "Динамо" отримали поранення, двоє відмовилися від госпіталізації, один був доставлений в лікарню. Достовірних відомостей про те, хто і чому стріляв, досі немає, як і офіційної інформації на цей рахунок.

Заворушення продовжилися на стадіоні. Спочатку динамівський сектор палив піротехніку. Однак незабаром перепалка з уболівальниками гостей перейшла в пряме зіткнення. Хоча сторони розділяв порожній сектор, ніякого кордону не було. Більше того, порядок на трибунах забезпечувало лише кілька стюардів. В результаті і воронежці і москвичі перебралися на порожній сектор, де і зав'язалася велика бійка з розбитими головами та вирваними кріслами.

Зазначимо, що московський клуб приніс офіційні вибачення за поведінку своїх вболівальників.

Нагадаємо, що низка російських вболівальників була затримана у Франції під час Євро-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація