День до відкриття "Арени Львів": унікальні особливості стадіону

День до відкриття "Арени Львів": унікальні особливості стадіону

"Арена Львів" / Фото: ukraine2012.gov.ua

"Арена Львів" матиме усе необхідне не тільки для проведення футбольних матчів, а й для концертів, масштабних конференцій та розважальних заходів.

Новий стадіон у Львові до Євро-2012 має чимало унікальних особливостей і переваг.

Дивіться: За день до відкриття "Арена Львів" нагадує будівельний майданчик

Надсучасний, комфортний, найбільший у Західній Україні спортивний об'єкт "Арена Львів" збудований за останніми вимогами УЄФА, що стосуються безпеки та комфорту глядачів.

Згідно цих правил, евакуація усіх людей з чаші стадіону відбувається за 8 хвилин. Не останню роль у цьому відіграє променада: адже вона надає більше простору для вільного руху великої кількості людей.

Після введення в експлуатацію та остаточних приготувань "Арена Львів" матиме усе необхідне не тільки для проведення чемпіонату Євро-2012, футбольних матчів, спортивних подій, а й для концертів, масштабних конференцій та розважальних заходів.

Архітектурною родзинкою стадіону є так звана променада – пішохідний простір між нижнім та верхнім ярусами, який розподіляє глядацькі потоки та удосконалює систему безпеки. Променада є суцільною вздовж всього периметра стадіону, її довжина по колу становить більше 400 метрів.

Для зручності відвідувачів стадіону саме на променаді розташована основна кількість фастфудів. На додачу, поле добре проглядається з цієї території – з променади глядач не пропустить жодної секунди події на стадіоні, навіть якщо затримається на перерві. Ця зона має ще одну практичну перевагу: вона забезпечує додаткове повітря трав'яному полю, що дуже важливо для нормального розвитку газону.

Ще один "просторовий" показник – це місця для паркування. На "Арені Львів" їх більше чотирьох з половиною тисяч, сто з яких призначені для неповносправних людей, триста – для працівників медіа.

Ефект присутності

Розташування місць на трибунах арени створює надзвичайно комфортні умови для перегляду. Гості стадіону зможуть насолоджуватися видовищем у повній мірі незалежно від того, на який сектор та ярус матимуть квитки. Поле максимально наближене до трибун завдяки концепції "суто футбольного стадіону" і відсутності бігових доріжок. Таким чином створюється "домашня атмосфера" та відчуття безпосередньої участі у події.

Комфортабельність

Sky-бокси (або корпоративні ложі) – це невід'ємна складова сучасного стадіону. Обслуговування на VIP-рівні "Арена Львів" здійснюватиме у 14 ложах (кожна розрахована на 12 людей). Клієнти скай-боксу матимуть власну трибуну з найкращим видом на поле, доставку вишуканих страв безпосередньо в ложу, власні місця для паркування та окремий вхід. Для бізнес-сектору буде функціонувати ресторан на 408 гостей. Приміщення має окремий вихід на трибуни навпроти центральної лінії поля.

Глядацька мозаїка

Особливий візерунок, який формують крісла в патріотичних кольорах, створює незвичайний зоровий ефект. Оригінальна мозаїка з жовтого, синього, а також світло-бежевого, їх відтінків малює яскраву "картинку", за якою "Арену Львів" легко впізнаватимуть у телетрансляціях та різноманітних презентаціях.

Їжа на будь-який смак

"Арена Львів" здатна пригостити відвідувачів з найрізноманітнішими вимогами. На променаді розташовано 19 фастфудів та ще 7 – на нульовому рівні. Два ресторани на четвертому та п'ятому поверхах адміністративної будівлі нагодують більше, ніж 600 людей. Згодом на першому поверсі почне функціонувати спортивний бар на 300 гостей.

Виплекане поле

"Арена Львів" має натуральний газон з сучасними системами дренажу, підігріву та автоматичного поливу. До влаштування на арені трава два роки вирощувалася у Словаччині. Та її справжнє життя почалося у Львові – саме тут вона перетворилася на високоякісне футбольне поле.

Для забезпечення поля достатньою кількістю природного світла частина даху є прозорою. У зимовий час, коли сонця бракуватиме, газон освітлюватимуть штучним світлом. Після відкриття стадіону поле "протестують" футболісти під час запланованих матчів, потім воно буде спеціально законсервовано на зимовий період.

Крім того, газон матиме унікальні умови: полив буде здійснюватися дощовою водою. Для накопичення природної вологи на території стадіону є два басейни загальною ємністю близько 1200 кубічних метрів – цього цілком достатньо для систем поливу та для наповнення резервуарів пожежної безпеки.

Парк

У проекті озеленення стадіону запланована висадка близько тисячі листяних дерев і кущів, а також більше п'ятисот – хвойних. Ці насадження займатимуть п'ять тисяч квадратних метрів території "Арени Львів". Парк буде складатися з різних видів дерев, серед яких буки, секвої та клени.

Читайте також:

Проморолик Євро-2012 для України зняли за 30 доларів

Найцікавіші факти про будівництво "Арени Львів"

Сотні львів’ян виконали танок напередодні відкриття євроарени (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація