Дикань вірить у перемогу над "грізними" німцями

Дикань вірить у перемогу над "грізними" німцями

Андрій Дикань / Фото: dynamo.kiev.ua

На думку Андрія Диканя, якщо футболіст хоча б трішки сумнівається в успіху своєї команди, йому не варто взагалі приїжджати в розташування національної збірної.

Воротар збірної України і московського "Спартака" Андрій Дикань поділився своїми думками щодо майбутньої битви зі збірною Німеччини на НСК "Олімпійський".

- На сьогодні німецька команда - один з лідерів європейського та світового футболу. Результати, які останнім часом демонструють підопічні Йоахіма Льова, говорять самі за себе.
На першому плані у цьому колективі - ігрова дисципліна. Німці добре діють на другому поверсі і завжди націлені на ворота суперника. В цілому, у цієї збірної більше плюсів, ніж мінусів.

- До відповідального поєдинку збірна Україна підійшла з великою кількістю травмованих гравців основного складу.
- Звичайно, це великий мінус. Але, з іншого боку, для решти хлопців це прекрасний шанс довести, що вони не даремно регулярно отримують виклик у національну команду.

- Чи під силу сьогоднішньої збірній України на рівних боротися з одним з визнаних європейських грандів?
- Думаю, так - але точно відповісти на це запитання можна буде тільки після гри. В принципі, все просто - щоб обіграти німців, потрібно з точністю виконати тренерську установку. У першу чергу, постаратися показати змістовний футбол. А якщо це вдасться, не сумніваюся - перемога не забариться.

- Після того, як збірну очолив Олег Блохін, команда зуміла виграти лише у далеко не найсильніших болгар, естонців і узбекистанців. Чи буде матч зі збірною Німеччини визначальним?
- В певній мірі, так. І водночас, це тільки товариські гри. Тренер продовжує викликати нових виконавців, шукає найбільш оптимальні поєднання в кожній з ліній. Однак у будь-якому випадку матчі з Болгарією та Естонією додали нам впевненості у власних силах - позитивний результат у таких зустрічах завжди йде тільки на користь.

- З числа топ-команд Україна за останні роки перемагала лише збірну Англії.
- Пора вже переривати неприємну традицію програвати грандам. І чим раніше, тим краще - на чемпіонаті Європи в 2012 році таких колективів буде більшість.

- Чи є впевненість, що перший крок у цьому напрямку буде зроблено вже в цю п'ятницю в матчі проти команди Льова?
- Звичайно. Вважаю, якщо футболіст, хоча б трохи сумнівається в успіху своєї команди, йому не варто взагалі приїжджати в розташування національної збірної.

- Останнім часом ведеться багато розмов про українця Романа Нойштедтера, який грає у Бундеслізі. Як думаєте, цей хлопець допоміг би нашій команді?
- Можу сказати, що хороші футболісти потрібні завжди і скрізь. Чесно кажучи, я його у грі не бачив, але за чутками, він у порядку.

- Ваші партнери по збірній сходяться на думці, що у збірної Німеччини останніх років фактично немає слабких місць. Тренер вже розповів, якими помилками німців можна буде скористатися.
- Не хотів би розкривати всі карти і здавати наші секрети - а то ще німці прочитають і зрозуміють, як з нами грати. (Сміється).

- Хто з нападників збірної Німеччини становить найбільшу небезпеку для ваших воріт?
- Навряд чи варто когось виокремлювати - в цьому колективі всі націлені на ворота, і чекати небезпеки можна від будь-якого футболіста. Німці сильні командною грою, спільністю і зіграністю - як відомо, ця збірна, в основному, представлена ​​молодими хлопцями, які грають разом вже не перший рік. Звичайно, мінусом для Німеччини буде відсутність Швайнштайгера, але, думаю, і без нього в команді вистачає кваліфікованих футболістів.

- Німеччина блискуче подолала кваліфікацію на Євро-2012, вигравши десять матчів з десяти. Команда Льова - головний претендент на перемогу в майбутньому турнірі?
- На мій погляд, на чемпіонаті Європи у всіх будуть приблизно рівні шанси - кожна команда почне турнір з нуля.

- Матч з німцями стане футбольним відкриттям "Олімпійського" - головної арени Євро-2012. Чи відчуваєте якісь особливі почуття у зв'язку з цим?
- Звичайно. Сподіваюся, атмосфера на стадіоні дозволить нам перемогти грізного суперника.

- Наостанок нефутбольне запитання. Що першим приходить на думку, коли чуєте: "Німеччина"?
- (Пауза) Напевно, перемога Радянського союзу у Великій Вітчизняній. (Сміється)

Читайте також:

Букмекери пророкують Україні поразку від Німеччини

Бірхофф: українці побачать оригінальну збірну Німеччини

Україна – Німеччина. Прогнози футболістів

Блохін: атмосфера на "Олімпійському" вже не та

Німці зіграють проти України у новій формі

Ротань впевнений, що Україна дасть бій німецькій "машині"

Коноплянка мріє про перемогу над Німеччиною

Повʼязані теми:

Наступна публікація