"Динамо" виграє чемпіонат у "Шахтаря", тому що у нас є команда - Ребров

"Динамо" виграє чемпіонат у "Шахтаря", тому що у нас є команда - Ребров

"Динамо" виграє чемпіонат у "Шахтаря", тому що у нас є команда - Ребров

Фото: ФК Динамо Київ

Керманич динамівців розповів про кращі матчі та про прогрес футболістів.

Головний тренер київського "Динамо" Сергій Ребров в інтерв'ю програмі "Профутбол" на каналі 2+2 підбив підсумки сезону.

- Вважаю, що футболісти показали 100% готовності, свого вміння. І з цією командою за два сезони самі футболісти віддали все, що у них є.

Справді виграти достроково два чемпіонати України - це дорогого коштує.

Про поразки "Шахтарю"

У першому колі "Шахтар" нас обіграв за рахунок того, що провели понад двадцять швидких атак. "Шахтарю" це не дозволено, це така розкіш для "Шахтаря" проводити двадцять швидких атак. Це означає, що ми вийшли, і хотіли просто цю команду розвести, стояти і контролювати, в середині втрачали м'ячі, назад не бігли, якщо навіть бігли, не встигали.

Теж саме відбулося в цій грі. Ми думали зараз будемо катати м'яч і обіграємо цю команду. А команда скористалася нашими помилками. Всі голи "Шахтар" забив практично через наші помилки.

У другій грі, я думаю, це втрата мотивації. Ми старалися, робили все, але я не бачив у хлопців тієї мотивації, яка притаманна цій грі.

Хлопцям сказали до гри, що у них буде два вихідних. Це нормально. Ми не можемо зараз звинувачувати футболістів, так, прикро мені, президенту... Я три дні ні в Інтернет, нікуди не виходив. Їздив на базу, дивився гру, аналізував чому.

Але футболісти, напевно, заслужили нашу повагу своєю грою у всьому чемпіонаті. І зараз через одну гру штрафувати всіх, всіх прибирати, забирати їхні вихідні? У них є сім'ї, вони домоглися чогось у цьому чемпіонаті.

Про те, що Суркіс сказав, що не дасть премію за чемпіонство після матчу з "Шахтарем"

Кому сказав? Футболістам? А Ви до чого до футболістів і команди? Та якісь слова він міг сказати на емоціях, але зараз він заспокоївся і розуміє, що зараз команда "Динамо" без кваліфікації потрапляє в Лігу чемпіонів.

Що буде після чемпіонату Європи ніхто не знає. Непросто буде пройти цю кваліфікацію. Всі це розуміли. І це чемпіонство, і Ліга чемпіонів, напевно, додасть сил хлопцям, працювати ще більше.

Про найсильніші матчі сезону

Можливо матч з "Порту", можливо, матч з "Челсі", особливо другий тайм. Я оцінюю гру команди ігорами у Лізі чемпіонів і Лізі Європи.

Про прогрес футболістів

Що означає зрости на голову? Ярмоленко, вважаю, виріс. Багато футболістів виросли, як Ви сказали: Хачеріді, Драгович, Віду, Сидорчук, Рибалка - всі виросли.

Не знаю, як Ви порівнюєте один сезон і другий. У минулому сезоні ми стали чемпіонами і в цьому. А в чому різниця? Що значить футболісти не виросли?

Якщо б ми програли цей сезон, програли боротьбу "Шахтарі", Ви б сказали: команда деградує, команда зупинилася. Але я вважаю, команда росте і це видно з ігор в Лізі чемпіонів.

Про проблеми

Футболіст зі спринтерськими якостями? Звичайно це проблема. Будь-якій команді потрібна швидкість. У минулому сезоні її створював Ленс, на жаль, він пішов. Ми намагалися і намагаємося знайти йому заміну.

Дерліс, який прийшов, він стикався трошки з іншого лінією оборони. І всі хороші матчі в цьому сезоні - це проти "Маккабі", "Порту", команд, які не просто сиділи в обороні, а намагалися атакувати, і у нас був простір. У чемпіонаті України йому непросто адаптуватися, перебудовуватися. Це молодий гравець, сподіваємося на нього.

Про швидкості команди

"Динамо" виграє чемпіонат у "Шахтаря" через те, що у нас є команда. Чому ми програємо в швидкості? Що у нас немає швидкості? Ярмоленко дає швидкість. Дерліс дає швидкість, Олег Гусєв дає швидкість. Чому ми програємо в швидкості "Шахтарю"?

Про трансфери

Звичайно, ми знаємо про інтерес. Але цей інтерес буде проявлятися в кінці сезону. Буквально сьогодні говорив з президентом. На даний момент немає інтересу по жодному футболісту.

Зараз не можемо говорити про те, хто піде, а хто прийде. Зараз пропозицій немає, але вони можуть бути.

Про пару Хачеріді - Драгович

Я думаю, що ця пара грає за рахунок того, що грає команда. Якщо порівняти кількість атак, яка йде на нас зараз, і яка була рік-два тому, то це абсолютно велика різниця.

Тому що зараз при втраті м'яча, до захисників м'яч практично долітає в крові. Тому що там дійсно одразу йде пресинг, намагаємося відібрати м'яч, і у Хачеріді і Драговича не так багато роботи, як було раніше.

Вони свою роботу знають гарно. Вони працюють, вони стараються. Ми пропустили 10 м'ячів, 6, на жаль, від "Шахтаря". А у всьому чемпіонаті пропустити 4 м'ячі - це, напевно, непросто.

Я завжди кажу: і забиває, і пропускає м'ячі вся команда.

Про Сілву і Антунеша

Все питання стоїть в конкуренції. І у Даніло, і у Антунеша цього сезону не було достатньої конкуренції. Женя Макаренко, на жаль, переніс дуже важку операцію, і ще не оговтався від неї. Багато говорю з Женею, сподіваюся він повернеться на той рівень.

Морозюк отримав травму. І непросто виходити на поле і віддаватися на 100%, знаючи, що наступну гру ти будеш грати, адже в тебе немає конкуренції.

Стосується не тільки крайніх захисників або центральних, стосується всієї команди. І, напевно, у другому колі ці футболісти практично не відчували конкуренції.

В певній мірі, не можу судити, вони знизили до себе вимоги.

Про цифри "Динамо"

Які зросли цифри? Та напевно цифри інтенсивності. У нас можна зробити пробіг у середньому 10-13 км, але важлива цифра інтенсивності гри.

У порівнянні з минулим сезоном, у цьому на 1-2% це зросло. Це важливо. З цих цифр видно, що команда не втратила мотивацію.

Вона готова не просто стояти і контролювати м'яч, а вона готова грати інтенсивно, коли потрібно прискорюватися, відбирати м'яч всією командою.

Важливо, щоб ці цифри не впали. Якщо цифри інтенсивності впали, тоді треба розмовляти з футболістами, чому вони впали.

Сергій Ребров про емоції та результат другого поспіль чемпіонського сезону Динамо

Сергій Ребров про емоції та результат другого поспіль чемпіонського сезону Динамо

Повʼязані теми:

Наступна публікація