"Дніпру" та ще п'ятьом клубам заморозили виплати призових від УЄФА

"Дніпру" та ще п'ятьом клубам заморозили виплати призових від УЄФА

УЄФА проводить розслідування. / Фото: uefa.org

Арбітражна палата розгляне справи через порушення вимоги за простроченими платежами.

УЄФА заморозив виплати призових за участь у єврокубках шістьом клубам.

Серед них - "Інтер" (Азербайджан), "Брага" (Португалія), "Тиргу-Муреш", "Астра" і "Ботошань" (усі - Румунія), а також дніпропетровський "Дніпро" (Україна).

"Слідча палата Інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів (ІФКК) під головуванням головного слідчого Іва Летерма оголосила про передачу в Арбітражну палату справ шести клубів у зв'язку з порушенням ними на 30 червня і 30 вересня 2015 року вимоги за простроченими платежами у важливих областях - іншим клубам, своїми співробітникам і / або соціальним / податковим службам", - йдеться в офіційній заяві УЄФА.

Слідча палата ІФКК прийняла рішення ініціювати розслідування відносно двох клубів - "Фенербахче" і "Трабзонспора" (Туреччина). Вони підозрюються в порушенні правил беззбитковості на основі останньої фінансової інформації. Найближчі місяці ці клуби будуть перебувати під наглядом. Подальша інформація по них стане доступна в лютому 2016 року.

Виплата призових вищевказаним клубам буде тимчасово заморожена.

Тим часом, продовжується моніторинг всіх клубів, з якими попередньо були підписані мирові угоди. Це "Халл Сіті" (Англія), "Панатінаїкос" (Греція), "Хапоель" Тель-Авів (Ізраїль), "Рух" Хожув (Польща), "Спортінг" (Португалія), "Ростов" (Росія), "Галатасарай "(Туреччина) і" Кардемір Карабюкспор "(Туреччина).

Угоди з цими клубами підписані з метою виконання ними умов беззбитковості в сезоні 2015/16. Зі списку виключений софійський ЦСКА (Болгарія), який вже поніс покарання за порушення умов мирової угоди.

Більш детальна інформація про моніторинг виконання мирових угод стане доступна на початку 2016 року.

Нагадаємо, "Дніпро" може провести останній домашній матч року у Лізі Європи за порожніх трибун.

Повʼязані теми:

Наступна публікація