Екс-бос всеросійської федерації легкої атлетики отримав довічний "бан"

Екс-бос всеросійської федерації легкої атлетики отримав довічний "бан"

Легка атлетика "втратила" низку корумпованих чиновників. / Фото: Reuters

Валентин Балахнічев більше не зможе працювати у структурах "королеви спорту".

Комісія з етики міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) довічно дискваліфікувала колишнього боса всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічева.

Також безтермінові "бани" отримали колишній тренер збірної Росії по групі витривалості Олексій Мельников та екс-консультант міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Тат Массат Діак - син колишнього очільника організації Ламіна Діака.

Також дискваліфікацію на 5 років отримав екс-голова антидопінгового департаменту (IAAF) Габріель Долле.

В звіті комісії з етики міжнародної федерації легкої атлетики зазначається, що в центрі розслідування справи Мельникова та Балахнічева було приховування порушень антидопінгового законодавства російською бігункою на марафонські дистанції Лілією Шобуховою.

Мельникова та Балахнічева фінансово шантажували Шобухову, щоб спортсменка, якій загрожувала дискваліфікація через позитивні допінг-тести, могла продовжувати брати участь у змаганнях.

На Балахнічева накладено штраф у розмірі 25 тисяч доларів, на Мельникова - у розмірі 15 тисяч. Рішення комісії остаточне і набуло чинності від 7 січня 2016 року.

Нагадаємо, в листопаді легкоатлетів з Росії дискваліфікували від Олімпіади-2016 та усіх міжнародних турнірів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація