Федецький: хочеться виправитися за результат із Німеччиною

Федецький: хочеться виправитися за результат із Німеччиною

Фото: twitter.com/FFUKRAINE

Про що йшла мова на передматчевій прес-конференції.

У Ліоні відбулася прес-конференція збірної України перед матчем з Північною Ірландією.

Поєдинок відбудеться 16 червня о 19:00 на "Стад-де-Ліон".

Поспілкуватися з журналістами прийшли головний тренер Михайло Фоменко і захисник Артем Федецький, передає Роман Бебех.

- Після матчу з Німеччиною ваша гра заслужила багато компліментів від зарубіжних журналістів. Що потрібно, щоб до такої гри додати результат?

Михайло Фоменко

- По-перше потрібно створити більше моментів, ніж ми створили в матчі з Німеччини, і реалізувати їх.

Артем Федецький

- Ви задоволені грою, ми не зовсім. Нам потрібно грати так, як в кінцівці першого тайму. Якщо б так грали і забили, то шансів було багато. У другому таймі підсіли. Тому що багато сил віддали. У німців команда топ-рівня. Але ніс ніхто не опустив. Попереду два матчі, де нам треба здобути результат.

- Прокоментуйте інформацію, яка з'явилася в німецькій пресі: фото з роздягальні де були сигарети.

Артем Федецький

- Я бачив фото. Нічого такого немає. Ми нормальна команда і нехлюїв у нас немає. Я всіх хлопців знаю. І нічого подібного не відбувалося. Може хтось хоче зробити нам антиреклами. Ми цивілізовано поводимо себе на полі та за його межами. Може потрібно аналізи ДНК зробити, щоб дізнатися, чиї там були недопалки. До завтрашнього матчу ми підійдемо у повній бойовій готовності.

Михайло Фоменко

- Головне відновитися в плані психології і емоцій. Щодо функцій, то ніяких проблем немає.

- Як ви будете грати проти Північної Ірландії? Чи задоволені Ви грою молодих гравців, того ж Зінченка?

Михайло Фоменко

- Про нього ми вже говорили після матчу. Він не випадав з гри. Але і не змінив гру в кращий бік. З причини, що у нього ще недостатньо досвіду. Або ж швидше за все друга причина те, що він був травмований і тривалий час відновлювався. І відсутність ігрової практики вплинула на його кондиції.

Щоб реалізовувати свої можливості, якщо ти не готовий функціонально, треба мати залізну психологію, характер, який дозволить реалізувати. У цій грі це має відношення до багатьох наших хлопців, щоб у плані психології відкрилося друге дихання. Це не надзусилля, а характер. І ще раз характер.

Артем Федецький

- Ми дивилися матч Польщі проти Північної Ірландії. У вас фізична і сильна команда, яка б'ється на полі до останньої хвилини. У нас є свої заготовки. Ми повинні грати першим номером і багато пресингувати. Цей матч дуже важливий для нас. Я думаю все складеться краще для нас. В першу чергу хочеться виправитися за минулий результат. Якщо виконаємо тренерську установку, то все буде добре.

- Хотілося запитати про вболівальників. Бійка в Марселі, напад на українських фанатів у Ліллі, які поради дасте вболівальникам?

Михайло Фоменко

- Щось радити і рекомендувати уболівальникам? Я не думаю, що вони знаходяться у дитячому віці. Я думаю вони самі можуть розповісти своїм колегам. Більшість має розповісти меншості, як себе поводити, і як уболівати. Хотілося подякувати фанатам. Ми відчуваємо підтримку.

Артем Федецький

- Мені дуже подобається, як на таких турнірах фанати стежать за футболом. Я бачив ролик, як один пропагандист хотів спровокувати наших фанатів. Наші молодці, ми ще раз показали, що ми - культурна нація. А тим, хто робить заворушення скажу, що хуліганам потрібно їхати додому.

- Немає в команді травмованих? Як команда фізично готова до гри?

Михайло Фоменко

- Травм у нас немає. І сподіваюся сьогодні нічого не змінитися. Ми з боку тренерського штабу, лікарів і масажистів, зробили все, щоб хлопці на 100 відсотків були готові до цієї гри.

- Артеме, це ваше перше Євро. Враження які?

Артем Федецький

- Скрізь футбольний настрій. І на базі, і в готелі. Скрізь наші фанати хочуть нас підтримати, бажають удачі. Хочеться якомога більше побути на цьому святі футболу. Дуже багато позитиву. Єдиний негатив - це бійки на Євро. У футбольному плані все дуже класно, дуже багато емоцій від гри з Німеччиною. Це круто!

В такі моменти розумієш всю сутність своєї кар'єри. З самого початку починаєш аналізувати свою кар'єру і розумієш, скільки і навіщо стільки.

Михайло Фоменко

- Емоції в нашому віці... ми багато побачили у бутність гравців і тренерів. Вперше для нашого тренерського штабу, що ми знаходимося і беремо участь у такому форумі. Так що дякую Господу Богу за те, що надана така можливість попрацювати на цьому форумі, і дай Бог, щоб у хлопців це був не останній форум, а початок. Артем вже сказав про свою кар'єру. Дай Бог, щоб він ще років 10 пограв. І спробував себе в ролі тренера на такому форумі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація