"Фенербахче" і "Локомотив" не будуть переносити матч Ліги Європи через конфлікт Туреччини і Росії

"Фенербахче" і "Локомотив" не будуть переносити матч Ліги Європи через конфлікт Туреччини і Росії

Фани "Фенербахче" славляться вмінням створити атмосферу на "Шюкру Сараджоглу". / Фото: huffingtonpost.com

Сторони вже заявили, що зриву або переносу матчу не буде.

Стамбульський "Фенербахче" та московський "Локомотив" зіграють у 1/16 Ліги Європи – такий підсумок жеребкування, яке 14 відбулося в Ньйоні.

Через турецько-російський конфлікт вболівальники обох команд почали непокоїтися про безпеку на стадіонах, проте обидві сторони вже поспішили заспокоїти спортивну громадськість.

"Політика ніяк не позначиться на проведенні матчу. Ми зіграємо і в Стамбулі, і в Москві. Я не бачу підстав для перенесення матчів і звертатися до УЄФА ми точно не будемо. Ми запрошуємо "Локомотив" до Стамбулу. Граючи з "Бешикташем", команда побувала в європейській частині міста. Тепер ми запрошуємо команду в азіатську частину, щоб насолодитися нашою гостинністю і організацією матчу. Упевнений, що все пройде добре – і в Стамбулі, і в Москві", - заявив директор "Фенербахче" з міжнародних зв'язків Тургут Аджара.

З заявою виступив і президент футбольного союзу РФ Віталій Мутко, який одночасно є міністром спорту Росії.

"У нас не розірвані дипломатичні відносини з Турецькою Республікою. Якщо є якась можливість виступати або грати, потрібно нею користуватися. Є офіційний календар змагань, на офіційних турнірах країна-організатор дає всі гарантії безпеки. Я абсолютно впевнений, що вони дані і "Локомотиву", - розповів Мутко.

Нагадаємо, на матчі групового етапу Ліги Європи у Стамбулі між "Бешикташем" та "Локомотивом", фани гостей намагалися вибігти на поле та показували з трибуни голі дупи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація