ФІФА дискваліфікувала Львів на 5 років

ФІФА дискваліфікувала Львів на 5 років

"Арену-Львів" дискваліфіковано за протиправну поведінку фанатів / Фото: wz.lviv.ua

Наступний матч у Львові наша збірна зможе зіграти не раніше літа 2018 року.

Національній збірній України заборонено проводити матчі у Львові на стадіоні "Арена-Львів" протягом найближчих 5 років - аж до закінчення відбірного турніру на чемпіонат світу-2018.

Відповідне рішення прийняв Дисциплінарний комітет ФІФА через грубі порушення львівськими уболівальниками на матчі Україна - Сан-Марино, що відбувся 6 вересня на "Арені-Львів".

Крім того, ФФУ оштрафовано на 45 тисяч франків. І, як вже повідомляв "Проспорт", матч Україна - Польща пройде при порожніх трибунах.

Нагадаємо, що представники контролюючого органу FARE (футбол проти расизму у Європі), які були присутні на матчі у Львові, зафіксували численні порушення з боку українських фанатів - це використання піротехнічних засобів, банери із зображенням логотипу дивізії "СС-Галичина", розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання "хайль, Гітлер"; а також мавп'ячі вигуки на адресу натуралізованого гравця збірної України бразильця Едмара.

А Дисциплінарний комітет ФІФА вирішив, що дії групи українських уболівальників були ганебним і очевидним порушенням Дисциплінарного кодексу ФІФА.

Нагадаємо, що у Львові збірна України провела 9 матчів - 8 перемог і 1 нічия.

Повʼязані теми:

Наступна публікація