ФІФА не дозволила Англії вшанувати пам'ять загиблих солдатів

ФІФА не дозволила Англії вшанувати пам'ять загиблих солдатів

Збірна Англії / Фото: AFP

ФІФА заборонила Англійській федерації наносити на футболки символ пам'яті солдатів, загиблих у війні.

Збірна Англії з футболу у товариському матчі з Іспанією, що відбудеться 12 листопада, хотіла вшанувати пам'ять солдатів, загиблих у Першій світовій війні. Англійці збиралися нашити на футболки зображення маку, який з 1920 року є символом пам'яті солдатів, загиблих у війні.

Але ФІФА заборонила Англійській федерації наносити відповідне зображення на футболки, оскільки на футбольній формі не може бути жодних політичних, релігійних або особистих заяв.

"Я думаю, що ФІФА не розуміє наших намірів. 11 листопада є національним святом у пам'яті людей, які віддали своє життя за батьківщину. Я думаю, ми повинні мати можливість, щоб відзначити цей факт, як футбольному полі, а також де-небудь ще", - сказав міністр спорту Великобританії Х'ю Робертсон.

"Рішення є скандальним", - заявив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, попросивши ФІФА переглянути запит Англійської федерації.

Тим не менше, англійці будуть грати матч з чорними пов'язками на руках, і віддадуть данину загиблим двохвилинним мовчанням перед матчем.

Читайте також:

Україна отримала унікальну Книгу побажань на Євро-2012

Збірна України втратила 10 футболістів перед грою з Німеччиною

Лідер збірної Англії дискваліфікований і не зіграє на Євро-2012

Повʼязані теми:

Наступна публікація