Фоменко: завдання збірної України - перемогти на Євро-2016

Фоменко: завдання збірної України - перемогти на Євро-2016

Фоменко розповів деталі підготовки до Євро-2016

Михайло Фоменко розповів про своє переобрання головним тренером національної команди.

Переобраний у п'ятницю, 18 грудня, головним тренером збірної України Михайло Фоменко, розповів про свої враження від можливості знову керувати "синьо-жовтими" та поділився планами на підготовку.

"Спасибі за довіру, за те, що саме нашому штабу довірили провести зі збірною фінальну частину Євро-2016. Що стосується тренерського штабу, то в свій час все буде озвучено. Фінальна частина Євро відрізняється від матчів кваліфікації. З одного боку зроблено вже достатньо, але з іншого боку вже потрібно починати підготовку.

Ми озвучили прохання до ФФУ зібрати команду 19 травня, щоб у нас був час, щоб і хлопці і відпочили, і навантажити їх достатньо, щоб гідно виглядати на Євро проти серйозних суперників. Плани є, потрібно їх виконувати. Нам дали необмежені можливості, і це стосується не тільки тренерського штабу, але і адміністративних, управлінських питань. Так що розбіжностей у нас не буде.

Плануємо не два, а три матчі. Поки конкретних дат немає. Але можемо зіграти з командами, які зіграють на Євро. Але ФФУ має підписати контракт. Повинні співпасти і наші і їхнє бажання.

Що стосується розташування збірної на Євро, то вже є варіанти. Одна гра буде на півночі Франції, а дві гри поблизу Марселя, на півдні, там поруч кордон зі Швейцарією і Італією, і там буде спокійно, є хороші тренувальні бази. Там ми можемо провести основну підготовку, вже безпосередньо перед стартом турніру.

Ми з хлопцями маємо намір провести збір у Туреччині, на 7-8 днів, все залежить від того, коли ми зберемося. Хлопці будуть працювати, їх родини будуть присутні на першому зборі. А вже основний збір буде у Франції. Ми вже за тиждень до старту повинні бути там. Так що до нового року все буде визначено.

Завдання на Євро? Виграти чемпіонат Європи!", - розповів 67-річний тренер.

Нагадаємо, нова угода Фоменка діє до кінця Євро-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація