Футболіст Мбокані зізнався, чому не хоче грати в "Динамо" та згадав часи Блохіна

Футболіст Мбокані зізнався, чому не хоче грати в "Динамо" та згадав часи Блохіна

Футболіст Мбокані зізнався, чому не хоче грати в "Динамо" та згадав часи Блохіна

Конголезцю було комфортно працювати у свій перший сезон у Києві.

Можливо ви забули, але у "Динамо" є ще один нападник таранного типу. Попередній сезон Дьємерсі Мбокані провів у англійському "Норвіч Сіті".

Два тижні тому конголезець повернувся до Києва - прогулюється містом у зручному одязі та тренується окремо від команди, йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2.

"Мої заняття за індивідуальною програмою - це показник того, що на мене не розраховують. Як правило, коли тренер хоче бачити футболіста у своїй команді, то після повернення проводить з ним розмову. Але я не говорив про свої перспективи в команді з Ребровим. Мені здається, в "Динамо" розуміють, що я піду, тому й не розраховують на мене. У мене ще контракт із київським клубом. Але я хочу піти. Якщо буде гарна пропозиція – поїду. Ні - значить доведеться залишитись", - каже Дьємерсі.

Мбокані каже, що у нього з Сергієм Ребровим не було гарних стосунків минулого сезону. А повертатися після Англії до України - не хоче.

"Тренер має свою команду. У нього вже є інші футболісти, на яких він розраховує. Тому у мене велике бажання піти. Думаю, мені важко буде повернутися в український футбол після англійської Прем'єр-ліги. Приїхати до Києва у гості, погуляти - залюбки, але не грати. Якщо я йду вперед, не хочу повертатися", - наголошує футболіст.

Мбокані 30 років. Він знову хоче відчути смак англійської Прем'єр-ліги, після чого не проти повернутися у "Андерлехт".

За "Норвіч" Мбокані провів 30 матчів, забив 7 мячів і віддав два асисти. Він постійно повторює про довіру тренера та каже, що у "Динамо" в цьому плані склалося лише з Олегом Блохіним. У перший сезон у Києві були 16 голів, 11 гольових передач і жодних питань, чому за нього виклали близько 10 мільйонів євро.

"У мене були дуже гарні стосунки з Олегом Блохіним. Саме він покликав мене до "Динамо". Ми часто спілкувалися та жартували. Я дуже поважаю його як тренера та легендарного футболіста. Він - постать, яку шанують в Україні та за її межами. Мені дуже комфортно працювалося з ним.

Тим, хто вважає, що у мене складний характер, або що я не граю на команду, прошу згадати мій перший сезон у "Динамо". Не було ніяких проблем. Я був одним із найкращих форвардів чемпіонату і у лідерах серед асистентів. Я робив усе це для команди. Блохіну потрібен був час для побудови команди. Згадайте, що було багато новачків. Просто не було результату і всі хотіли щось змінити. Але я все одно вважаю Блохіна гарним тренером. Бо він гарно розуміє футбол. І давайте не забувати, яким тоді був чемпіонат України.

Сьогодні є два клуби – "Динамо" та "Шахтар". А тоді дуже сильними були "Металіст", "Дніпро" та "Чорноморець". На це треба зважати. Я поважаю Реброва, бо він двічі зробив "Динамо" чемпіоном. Це дуже важливо. І не тримаю на нього зла. Я дуже люблю "Динамо" та президента клубу і відчуваю, що він любить мене. Навіть якби Ребров сьогодні сказав, що готовий нашу історію розпочати спочатку, мені б важко було повернутися. Його ставлення до мене не таке, якого б мені хотілося. Не так, як було при Блохіні", - ділиться футболіст.

Динамівець Мбокані мріє продовжити кар'єру в АПЛ

Динамівець Мбокані мріє продовжити кар'єру в АПЛ

Повʼязані теми:

Наступна публікація