Футболісти "Динамо" провели тренування разом із хворим на рак крові хлопчиком

Футболісти "Динамо" провели тренування разом із хворим на рак крові хлопчиком

Футболісти "Динамо" провели тренування разом із хворим на рак крові хлопчиком

Thumbnail for "19_мрія"

Дитина марить футболом і була щаслива зустріти своїх кумирів.

У межах проекту "Здійсни мрію", започаткованого благодійним фондом Крона і ТСН під патронатом Лідії Таран, хворому на гострий лейкоз Юркові Штрикулю вдалося потрапити тренування улюбленого клубу "Динамо". Хлопчик не тільки побачив зірок клубу, а й зіграв сам із улюбленими футболістами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Усе його життя останніх місяців складали медичні процедури і лікарські обходи. Тижнями хлопчик лежав під крапельницями, а із зовнішнім світом спілкувався через стерильні халати і маски. У таких відділеннях, як онкогематологія, ні батьки, ні діти не наважуються мріяти. День минув без ускладнень – уже добре. Але Юрко до хвороби грав у футбольній команді, і від спорту в нього прискорено б'ється серце. А коли динамівці вибороли суперкубок України, навіть дози тяжкої хіміотерапії йому здавалася не такими отруйними.

Лікування мрією: хворий на гострий лейкоз Юрко зіграв у футбол із гравцями київського Динамо

Лікування мрією: хворий на гострий лейкоз Юрко зіграв у футбол із гравцями київського Динамо

У палаті він годинами складав паперовий кубок для своїх улюбленців. Коли йому анонсували сповнення мрії – від хвилювання не міг заснути. Рік він не бачив м'яча, аж раптом отримав змогу вийти на справжній газон зі справжніми чемпіонами. Хлопчика прийняли до офіційного фан-клубу та подарували йому фанатські атрибути. До дитини підійшов форвард Андрій Ярмоленко, тренер Сергій Ребров та інші футболісти. Вони фотографувалися разом із Юрком, а Олександр Шовковський ошелешив подарунками – футболкою і м'ячем з автографами всіх гравців. "Одужуй", - побажали динамівці хлопчику.

Той подарував їм кубок, який годинами складав у палаті з паперу. Він тепер стоятиме у фан-клубі "Динамо" серед інших експонатів. Щоби стати здоровим, Юркові потрібна пересадка кісткового мозку від неродинного донора. Такі операції за кордоном коштують від 100 тисяч євро. Гроші для Юрка збирають на аукціоні. Кошти від продажу бутсів футболіста Зозулі підуть саме на цього хлопчика.

У благодійному фонді Крона, який опікується Юрком, планують, що трансплантація кісткового мозку відбудеться в Іспанії. Там не лише кваліфіковані лікарі, а і ще одна футбольна зірка, з якою хоче зустрітися Юрко – Криштіану Роналду. Той не раз брав участь у міжнародному русі "Здійсни Мрію" для хворих дітей. Навіть лікарі кажуть, ці емоційні сплески не лише піднімають настрій тяжко хворим дітям, а й покращують їхнім пацієнтам показники крові, а отже, прямо впливають на одужання.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

Повʼязані теми:

Наступна публікація