Газзаєв заборонив футболістам "Динамо" їсти вареники

Леандро Алмейда і Олександр Рибка© kp.ua
Спорт 10 лютого, 2010, 15:05 3027 1
Додати до обраного
Завідувач рестораном бази київського "Динамо" Петро Зварич розповів про кулінарні забаганки футболістів.

Завідувач рестораном бази київського "Динамо" Петро Зварич розповів про кулінарні забаганки гравців і зміни в їх меню з приходом в команду нового тренера.

"У харчуванні футболістів дійсно відбулися деякі зміни, - розкрив секрети своєї кухні Петро Прокіпович. - По-перше, заборонені курячі яйця, вони замінені перепелиними. По-друге, ми перестали використовувати м'ясну гастрономію заводського виготовлення - ковбаси, сосиски, шинку. Тепер у нас налагоджено власне виробництво цих продуктів.

Справа в тому, що на заводах у м'ясні продукти обов'язково додають барвники - нітрити. Інакше ковбаса або шинка буде мати непривабливий товарний вигляд. Крім того, при копченні ковбас останнім часом використовуються коптильні рідини, в яких замочується м'ясо. Вони так само, як і нітрити, негативно впливають на організм людини, якій доводиться виробляти енергію не тільки для того, щоб переварити їжу, а й щоб нейтралізувати ці шкідливі речовини, які до того ж мають канцерогенний характер. Тому готуємо в основному на грилі, пропонуємо тушковані або варені продукти.

Також Валерій Георгійович заборонив вареники і пельмені. Цікава ситуація виникала, коли на базу приїжджала збірна, для якої ми готували ціле розмаїття борошняних страв - і вареники з картоплею, і з капустою, і з м'ясом, і з сиром, а динамівцям не рекомендувалося їх їсти. Взагалі політику харчування тренер проводить через лікаря команди, який радить нам, що включати в раціон, а що ні".

Петро Зварич розповів і про улюблені страви легіонерів "Динамо". "Бразильці дуже люблять наш борщ. Крім того, на столах у футболістів завжди велике розмаїття натуральних овочевих салатів, які ми постійно змінюємо".

Розповів Петро Прокіпович і про уподобання Андрія Шевченка. "Андрієві дуже подобаються риба і салати, зокрема, його улюблений - з буряку, чорносливу та горіхів. Цей салат він попросив готувати і на сніданок, і на обід. А вечеря для Андрія неможлива без тушкованої капусти. Тобто смаки у нашого форварда залишилися українські. Також любить борщ, а от м'яса майже не вживає".

Читайте також:

У лютому "Динамо" зіграє проти Алієва

"Динамо" розгромило Академію Глена Ходдла

Жирков: тільки в "Динамо" мене не вистачало

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами kp.ua / А.Р.
Побачили помилку - контрол+ентер
Спорт 10 лютого, 2010, 15:05 3027 1
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
Вибір редакції