Гравці збірної України хочуть приносити задоволення вболівальникам на Євро-2016 - Фоменко

Гравці збірної України хочуть приносити задоволення вболівальникам на Євро-2016 - Фоменко

Яромленко, Фоменко і Тимощук на прес-конференції перед матчем з німцями. Фото - Роман Бебех. / Фото: Проспорт

Тренер вважає, що може і на краще почати турнір із чемпіоном світу.

Відбулася прес-конференція Михайла Фоменка перед матчем Німеччина - Україна на Євро-2016 у Франції. Він відбудеться 12 червня (22:00).

До журналістів разом з головним тренером прийшли гравці Андрій Ярмоленко і Анатолій Тимощук, передає Роман Бебех з Лілля.

Анатолій Тимощук

- Ми дуже добре вивчили збірну Німеччини. Переглянули багато матчів, багато тренувань було. Головне показати свою гру. Початок турніру для всіх команд складний, нелегко дається результат. Напевно, команди не набрали свою оптимальну форму. Німці знаходяться в доброму настрої. Я повторюся, потрібно відштовхуватися від нашої гри. Ми перебуваємо в хорошому настрої. Всі готові до боротьби.

Як сімейний скандал впливає? (дружина Тимощука нещодавно розповіла про розлучення з чоловіком – ред.) Мене нічого не хвилює і не відволікає від роботи.

- Льов (тренер збірної Німеччини) сказав, що Україна і Польща, як команди схожі. Згодні?

Михайло Фоменко

- Глядачі, вболівальники і ваші колеги, які більше бачать і мають більше різної інформації, їм порівнювати набагато легше, ніж тренерам і гравцям. Справа в тому, що якщо почати зі складів збірної України та Польщі, то у Польщі практично всі гравці грають в європейських клубах. У нас таких гравців дуже мало. Тому називати збірні схожими не варто.

- Які зміни у збірної Німеччини з минулого чемпіонату світу, де вони стали переможцями?

Михайло Фоменко

- Будь-який процес і будь-яка команда ніколи на місці не стоять і гіршими не стають. Якщо тільки якісь ситуації не впливають на це. Те, що було у Німеччини раніше це вже історія. Я думаю вони націлені на найвищі цілі в цьому турнірі, тому що вони давно не вигравали чемпіонат Європи. Я думаю у них завдання номер один перемогти в цьому турнірі.

Анатолій Тимощук

- У нас одна з найсильніших груп на чемпіонаті Європи. Нікому не буде легко тут. У німців трохи інша команда, ніж раніше. Більше технічного футболу і швидкісних атак. Ми звикли бачити "машину", як кажуть. Ті гравці, які прийшли в збірну, зробили свій внесок, та я думаю вони по праву виграли чемпіонат світу.

- Наскільки впливає ситуація в Україні на готовність команди?

Михайло Фоменко

- Те, що зараз відбувається у нас в Україні, природно, хорошого в цьому мало. Ви прекрасно розумієте футбол - це не виключення з життя. Я думаю, що хлопці це чудово розуміють і прагнуть своєю грою приносити задоволення вболівальникам. І жителям України.

- Яка роль у вас в команді, адже ви не так багато граєте. Ви багатьох гравців Німеччини знаєте, що скажете про них?

Анатолій Тимощук

- Багатьох знаю і спілкуюся. Нойєра, Мюллера, Гомеса. Це дуже хороші гравці. Щодо моєї ролі, то вона така ж, як і у будь-якого гравця. Потрібно бути лідером на полі кожному і допомагати один одному. У нас хороша і дружна команда, і ми готові допомагати один одному на полі і за його межами.

- Ви вже знаєте, хто завтра зіграє у стартовому складі? І наскільки складно психологічно грати перший поєдинок проти одного з фаворитів турніру - збірної Німеччини?

Михайло Фоменко

- За остаточним складом завжди визначаємося перед грою. Тренерський штаб сідає і йде розмова. Відсотків на 90 визначилися, і ще є час до завтра. Щодо початку турніру з головним фаворитом. Ви бачили і дивилися і вчора, і сьогодні - починати турнір завжди складно.

Можливо нам пощастило, що ми починаємо з такою командою, як збірна Німеччина. Тут не може бути інших якихось думок, що команда може так і так зіграти. Тимощук наголосив, що всі ми розуміємо, який нам належить важкий матч.

- Всі асоціюють Україну з Ярмоленком і Коноплянкою. На вас це тисне?

Андрій Ярмоленко

- У нашій збірній не тільки Коноплянка і Ярмоленко. У нашій збірній будь-який гравець, який виходить на футбольне поле, буде віддаватися і битися за результат. Я б не став говорити про двох гравців. Це неправильно. Особисто для мене такі розмови приємні і надають впевненості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація