Гравець "Барселони" уникнув в'язниці через проблеми з податками

Гравець "Барселони" уникнув в'язниці через проблеми з податками

Маскерано не сяде до в'язниці. / Фото: fcbarcelona.cat

Маскерано домовився з іспанською владою.

Півзахисник "Барселони" Хав'єр Маскерано примудрився уникнути тюремного строку за ухилення від сплати податків.

Сам футболіст заявив, що досяг мирової угоди з іспанською владою.

"Я хотів би прояснити ситуацію. Сьогодні ми з міністерством фінансів Іспанії прийшли до угоди, яку схвалили всі сторони. Судовий розгляд завершено, ситуація з моїми фінансами впорядкована", - повідомив Маскерано.

Він також пояснив, як "вляпався" у скандал.

"Погодивши перехід в "Барселону", я звернувся до престижної іспанської фірмі, що займається податковими консультаціями. У цій фірмі працювали визнані професіонали, її репутація була відмінною. Вони порекомендували мені скористатися певними структурами, які вписувалися в рамки закону, постійно наголошуючи, що такі процедури поширені, що вони прозорі і легітимні.

Вони консультували мене з 2010 до 2014 року. Я вирішив звернутися в іншу податкову консультацію ще до того, як у відношенні мене відкрили справу і проблема перенеслася з теоретичної у практичну площину. Мої нові консультанти порекомендували виплатити податки, запитані відповідним відомством, щоб виправити ситуацію.

Тепер ми нарешті досягли угоди, яка дозволяє мені виконати свої зобов'язання і почуватися спокійно. Я професійний спортсмен і не володію глибокими знаннями про оподаткування та законодавство. Тому довелося покластися на інших людей", - зазначив футболіст, якого цитує прес-служба "Барселони".

За його словами, він залишає можливість почати розгляд відносно консультантів, які дали некоректні рекомендації.

Раніше повідомлялося, що Маскерано присудили рік в'язниці. Він був визнаний винним в ухиленні від сплати податків у 2011 і 2012 роках на загальну суму 1,5 мільйона євро.

Маскерано не перший футболіст "Барси", який має проблеми із податками. У махінаціях вже звинувачуються Мессі та Неймара.

Повʼязані теми:

Наступна публікація