"Гроші" підрахували, скільки заробить збірна-переможець на Євро-2016

"Гроші" підрахували, скільки заробить збірна-переможець на Євро-2016

Фото: Reuters

Кожна команда, яка приїздить до Франції на чемпіонат Європи вже отримує по 8 мільйонів євро тільки за участь у турнірі.

Україна вже прогавила 1 мільйон євро, програвши на Євро-2016 Німеччині - одній з найсильніших збірних світу з футболу, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Журналісти підрахували, в  яку копійку обходиться французьке життя українських футболістів та скільки ще зможе заробити українська збірна у Франції.

У невеличкому французькому містечку Екс-ан-Прованс, у п'ятизірковому готелі Ренесанс оселилась українська збірна. Середній номер у готелі коштує 300 євро за ніч.

"Гроші" зв'язалися із керівником робочої групи нашої збірної аби дізнатись, як почуваються у Франції футболісти.

Проте, керівники повідомили, що не були готові до французьких розцінок.

"Прати коштує дорого. Готель "ого" який виставив рахунок за прання форми збірної. Так...шукали дешевше - знайшли", - розповіли у робочій групі української збірної.

Журналісти вирішили дізнатися, чи це так, та подзвонили до містечка. Там розповіли, що 14 євро коштує випрати штани, а 8 євро за сорочку. Таким чином, у сумі виходить 660 гривень тільки за щоденне прання однієї форми.

Як розповідають "Гроші", кожна команда, яка приїздить до Франції на чемпіонат Європи вже отримує по 8 мільйонів євро тільки за участь у турнірі. А вже нещодавно, програвши збірній Німеччини, Україна недоотримала 1 мільйон євро, які призначалися за перемогу, або 500 тисяч євро за нічию.

Далі у нашої збірної ще мінімум два матчі зі збірною Північної Ірландії та Польщею. Це також, додаткова можливість заробити по мільйону євро на кожній команді.

Уявімо - Україна виходить до 1/8 фіналу Чемпіонату Європи. Тоді, наша збірна гарантовано отримає ще на 1,5 мільйона євро більше. Далі 1/4 фіналу - це ще 2,5 мільйона євро.

Якщо ж синьо-жовті здобувають феєричну перемогу і опиняються у півфіналі, це ще додаткові 4 мільйона євро на рахунок збірної.

За фінал, УЄФА платить 5 мільйонів євро за програш, а за перемогу - 8 млн.

Таким чином, вигравши всі матчі, переможець Євро-2016 отримає чималу суму - 27 мільйонів.

Нагадаємо, 16 червня Україна зіграє з Північною Ірландією, а Німеччина - із Польщею.

Скільки мільйонів зароблять футболісти на Євро

Скільки мільйонів зароблять футболісти на Євро

Повʼязані теми:

Наступна публікація