Харків через борги влади може залишитися без Євро-2012

Харків через борги влади може залишитися без Євро-2012

На стадіоні "Металіст" ще не завершено всі передбачені роботи / Фото: sport.segodnya.ua

Місцева влада Харкова і області досі не виконала свої фінансові зобов'язання з реконструкції ОСК "Металіст".

Участь Харкова як міста-господаря Євро-2012 опинилася під загрозою. Про це заявив глава Місцевого оргкомітету Євро-2012 Маркіян Лубківський.

Справа тому, що місцева влада Харкова і області досі не виконала свої фінансові зобов'язання з реконструкції ОСК "Металіст". І через це на стадіоні не проведено частину запланованих робіт.

"УЄФА стурбована тим, що до цих пір не вирішено питання енергозабезпечення стадіону, через що неможливо ввести арену в експлуатацію і отримати сертифікат безпеки. А це - обов'язкова вимога для проведення матчів європейської першості", - підкреслив Маркіян Лубківський в коментарі "Сегодня".

Глава Місцевого оргкомітету Євро-2012 акцентував увагу на тому, що дану проблему необхідно вирішувати негайно.

Зазначимо, що реконструкція ОСК "Металіст" здійснюється за схемою приватно-державного партнерства. Витрати, що склали 762,2 мільйони гривень, ділять між собою державний бюджет (46%), приватний інвестор Олександр Ярославський (30%) і місцевий бюджет (24%).

Перші два джерела фінансування вже повністю виконали свої зобов'язання, тоді як з місцевих бюджетів кошти були виділені не в повному обсязі.

У першій половині жовтня губернатор Харківської області Михайло Добкін розповів про те, що в місцевому бюджеті передбачено близько 7 мільйонів гривень на забезпечення ОСК "Металіст" пересувними генераторами. А ще майже 4 мільйони влада пообіцяла перерахувати до кінця нинішнього року.

Читайте також:

НАТО запропонував Україні допомогу на Євро-2012

Ремонт доріг до Євро-2012 перетворився на суцільні затори і ДТП

Система безпеки на Євро-2012 розпізнаватиме обличчя порушників у 3D форматі

Колесніков: завдяки Євро-2012 в Україні відбулася інфраструктурна революція

Повʼязані теми:

Наступна публікація