Хлопці на передовій віддають більше - Зозуля про пожертву медалі Ліги Європи

Хлопці на передовій віддають більше - Зозуля про пожертву медалі Ліги Європи

Зозуля. Фото - Facebook

Футболіст був готовий розлучитися з медаллю заради допомоги бійцям.

Форвард збірної України і "Дніпра" Роман Зозуля розповів, чому виставив на аукціон для армії медаль фіналіста Ліги Європи, і що не хотів забирати її назад.

"У футбольній кар'єрі це моя найдорожча нагорода. Порадився з дружиною Мариною, вона підтримала ідею направити кошти від продажу медалі на потреби хлопців у зоні АТО. Якою би не була ця медаль мені дорога, але хлопці на передовій залишають те, що набагато дорожче - свої життя. Так що вирішив, що так буде правильно.

Чесно кажучи, розлучитися з медаллю було для мене досить легко, навпаки, хотів це зробити якнайшвидше, щоб допомогти нашим хлопцям. Останнім часом значно похолодало, вдарили морози, швидше за все, на ці гроші купимо все необхідне, щоб зігріти хлопців, адже там холод відчувається ще сильніше", - розповів Зозуля в інтерв'ю kp.ua.

Він зізнався, що не хотів забирати назад медаль. Дзюдоїст з Дніпропетровська Олександр Кисельов купив її за 210 тисяч гривень і повернув Роману.

"Це було дуже несподівано, не думав, що таке можливо! Чесно кажучи, я навіть не хотів її забирати - якось ніяково. Вважаю, це вчинок справжнього чоловіка, патріота. Мені здається, він так вчинив, бо сам спортсмен і добре розуміє інших.

Але, повторюся, я був готовий віддати медаль, був би тільки радий цьому - хай би висіла у нього де-небудь на почесному місці, навіть грамоту зробив. Побільше б таких людей - поки вони є, у нас буде все в порядку. Спасибі Олександру величезне, це прекрасний вчинок", - додав Зозуля.

Раніше Зозуля організував масштабний флешмоб "Я допомагаю української армії", до якого приєдналися спортсмени і знаменитості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація