Іспанська газета, яка звинуватила Коноплянку у фашизмі, визнала свою помилку

Іспанська газета, яка звинуватила Коноплянку у фашизмі, визнала свою помилку

Іспанська газета, яка звинуватила Коноплянку у фашизмі, визнала свою помилку

Коноплянка біля напису "Слава Україні! Героям слава". / Фото: twitter.com/Drazmihailovitx

Журналісти переписали і заголовок, і свої звинувачення.

Іспанське видання La Voz de Galicia змінило статтю про футболіста збірної України та "Севільї" Євгена Коноплянку, якого звинуватило у фашизмі.

В газеті розмістили фото Коноплянки поруч із лозунгом "Слава Україні! Героям слава!", а назву придумали кричущу - "Фашистське посвячення футболіста "Севільї" Коноплянки".

Минулого тижня багато інтернет-видань опублікувало цю, так би мовити, "новину". Причому і українські, і, ясна річ, російські.

Як виявилося, журналісти використали твіт Draza Mihailovitx, який є прихильником вигаданої "Новоросії". А "Слава Україні!" він приписав УПА, яку назвав спільниками фашистів під час Другої світової війни та учасниками етнічних чисток у Львові та Тернополі, пише stopfake.org.

Тепер же видання визнало помилкове трактування значення та історичну важливість для сучасної України вітання "Слава Україні! Героям Слава!", і повністю змінило текст новини.

Навіть заголовок був змінений на "Суперечка по гравцю "Севільї" Коноплянці", текст про чистки видалено і замінено на "УПА воювала проти нацистського вторгнення і проти комунізму в СРСР з ідеєю незалежності України. Сьогодні гасло втратило свою історичне навантаження і використовується українцями, які виступають проти дій Росії в країні".

Перша версія новини. / Фото: stopfake

Відредагована новина. / Фото: stopfake

Повʼязані теми:

Наступна публікація