Іспит на безпеку: як Франція готується до Євро-2016

Іспит на безпеку: як Франція готується до Євро-2016

Фото: Reuters

Під прицілом журналістів "Профутболу" опинилися Ліон та Париж.

До першого матчу збірної України на Євро-2016 лишився тиждень! "Профутбол" на каналі 2+2 заздалегідь відвідав Францію аби побачити, як країна готується до континентальної першості та чого слід очікувати українцям? Під час чемпіонату Європи наша збірна має зіграти щонайменше у трьох містах - Ліллі, Ліоні та Марселі.

З усіх стадіонів, які прийматимуть Євро, "Парк Олімпік Ліон" відкрився останнім. Схоже, тут досі тривають підготовчі роботи, хоча із січня вже відбуваються матчі чемпіонату Франції.

415 мільйонів євро - такою є офіційна вартість нового стадіону у Ліоні. Це найдорожча арена Євро-2016.

Франція готує безпрецедентні заходи безпеки до Євро-2016

Франція готує безпрецедентні заходи безпеки до Євро-2016

У Ліоні багато людей які спілкуються українською. За підрахунками місцевих українців, їхня спільнота налічує близько двох тисяч осіб! Усі вони так чи інакше залучені до чемпіонату Європи.

Українці Ліона ґрунтовно готуються прийняти своїх земляків. Зокрема, вони зняли серію відео-гідів для гостей міста із детальними поясненнями: "Як дістатися до стадіону" або "Як користуватися громадським транспортом у Ліоні".

Не лише Ліон може потішити вас чимось рідним, українським! Париж, столиця, бульвар Сен-Жерман 186, саме тут знаходиться площа Тараса Шевченка і пам'ятник великого Кобзаря.

У Парижі Україна може зіграти лише у плей-офф. У столиці наближення грандіозного футбольного чемпіонату відчувається не так як у Ліоні.

Мешканці діляться, що не 100% французів знають про Євро і готуються до нього. Для них це не є визначальною подією, тому що це одна з подій яка відбувається протягом року, у Парижі щовечора відбуваються сотні, тисячі подій, тому це не є чимось великим.

Менше року тому столиця Франції пережила кілька терактів. Про ті моторошні події нагадують посилені заходи безпеки та квіти біля кафе "Батаклан", яке стало мішенню терористів.

Завдяки Євро-2016 Франція хоче покращити свою туристичну привабливість, яка знизилася після терактів у листопаді. Загалом до Франції має завітати понад два мільйони вболівальників, тому питання безпеки тут дійсно пріоритетне.

Нас запевнили, що місцеві спецслужби працюють у посиленому режимі, вулиці патрулюють озброєні військові, а на вході до значних туристичних місць охорона оглядає речі відвідувачів.

Зброєю у руках поліції вже нікого не здивувати. Євро-2016 - буде не лише футбольним змаганням, але й іспитом Франції на безпеку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація