Історія та факти: що приховано в гімнах Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Історія та факти: що приховано в гімнах Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Історія та факти: що приховано в гімнах Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Ліга чемпіонів уєфа - найпрестижніший клубний турнір Європи / Фото: Getty Images

ТСН Проспорт розповідає про композиції найпрестижніших клубних турнірів Європи.

В єврокубках настала невеличка перерва - Ліга чемпіонів та Ліга Європи на тиждень залишили уболівальників всього світу без найяскравіших футбольних емоцій.

Матчі-відповіді 1/8 фіналу ЛЧ відбудуться 8, 9, 15 та 16 березня, а перші поєдинки 1/8 ЛЄ відбудуться 10 березня.

ТСН Проспорт вирішив відволікти вас від тижневого єврокубкового застою і розповісти про деякі факти головних елементів цих турнірів – гімнів.

Будь-який уболівальник знає, що перед стартом євроматчів завжди звучить гімн турніру, але не всі розуміють, про що він і як він був створений.

ГІМН ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ

Аранжування твору німецького і англійського композитора епохи бароко Георга Фрідріха Генделя "Садок-Священик", зроблена Тоні Бріттеном, з'явилася на світ у 1992 році, коли "чемпіонський турнір" під назвою Кубок європейських чемпіонів перевтілився в нинішню Лігу чемпіонів УЄФА.

Цей музичний хіт європейського футболу виповнюється академічним хором церкви "St. Martin's in the Fields", розташованим у Лондоні. Музичний супровід — знаменитий Королівський філармонічний оркестр.

Гімн Ліги чемпіонів виконується на трьох офіційних мовах УЄФА — французькою, німецькою та англійською.

Повна версія гімну триває 3 хвилини і складається з двох коротких куплетів і рефрену. Оригінальна версія гімну ніколи не випускалася як комерційний продукт. Проте, оригінальний твір Zadok the Priest у виконанні того ж Академічного хору можна почути в альбомі World Soccer Anthems, який вийшов у 2002 році.

ГІМН ЛІГИ ЄВРОПИ

З березня по травень 2009 року в Паризькій опері під керівництвом композитора Йохана Цвейга, був записаний Гімн Ліги Європи УЄФА. Ця композиція для оновленого турніру вперше була офіційно представлена на Форумі Грімальді 28 серпня 2009 року перед розіграшем групового етапу.

Гімн звучить на стадіоні перед кожною грою Ліги Європи УЄФА, а також перед кожною телевізійною трансляцією матчів Ліги Європи як музичний елемент відкриття турніру.

Йохан Цвейг сам сподівається, що його гімн доб'ється, з точки зору світового визнання, таких самих успіхів, як і гімн Ліги чемпіонів УЄФА.

Новий гімн ЛІГИ ЄВРОПИ

У зв'язку з ребрендингом компетенції турніру, з сезону 2015-2016 року використовується новий гімн, записаний в Берліні Міхаелем Кадельбахом.

Новий гімн Ліги Європи УЄФА був створений спеціально до початку сезону 2015/16 поряд з іншими оновленими елементами бренду.

Складений Міхаелем Кадельбахом і записаний в Берліні гімн служить акомпанементом для церемонії в центрі поля перед початком кожного матчу Ліги Європи, а також звучить на початку і в кінці всіх телетрансляцій турніру. Суттєву роль в ньому відіграють вболівальники, які підтримують основний ритм оплесками. Таким чином, навіть під час телетрансляції у глядачів виникає дивовижний ефект присутності на стадіоні.

Нагадаємо, що в поточному сезоні єврокубків від України продовжують виступати дві команди – "Динамо" та "Шахтар".

Столичний клуб 15 березня проведе матч-відповідь проти "Манчестер Сіті" у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, а "гірники" вперше зустрінуться з "Андерлехтом" у 1/8 фіналу Ліги Європи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація