Капітан баскетбольної збірної України: ми можемо виграти чемпіонат Європи

Капітан баскетбольної збірної України: ми можемо виграти чемпіонат Європи

Фесенко налаштований оптимістично. / Фото: eurobasket2015

Кирило Фесенко не бачить нічого страшного у суперниках на груповому етапі Євробаскету-2017.

Капітан збірної України Кирило Фесенко прокоментував жеребкування фінальної частини Євробаскету-2017.

"Не можу сказати, що у нас група мрії, але це краще, ніж могло бути. Вона хоч і нелегка, але нам цілком під силу. З ким буде найважче? Це Литва – у команді відбулася зміна поколінь, вони вже намацали свою гру і другий рік поспіль показують шикарний баскетбол.

Буде складно з Італією, яка за гравцями, напевно, одна з найсильніших збірних. Але є надія, що, як завжди, хтось з італійських лідерів не приїде чи вони, як буває, не знайдуть командну гру.

З Німеччиною, вважаю, ми повинні боротися на рівних. У них молода, амбітна команда, яка намагається взяти, скажімо так, юнацьким натиском: перекидати, перебігати, просто задавити суперника психологічно з перших секунд. А наша команда вже є досвідченою – ми повинні впоратися з німцями, нав'язувати їм свій баскетбол і вигравати.

З Ізраїлем нам буде складно, адже граємо у них вдома. Плюс хочу відзначити кліматичні умови: це пустеля і, я вважаю, буде трішки важко, тому що там дуже сухе повітря. Не можу сказати, що Ізраїль є грандом, але грає в стабільний, рівний баскетбол.

Ну й чудово нам відома Грузія, мільярд разів вже з нею грали за останні п'ять років. Це хороша команда з великим потенціалом. Вважаю, повинні її обігравати, але це буде дуже складний матч.

Максимальний потенціал – ми можемо виграти Євробаскет. Я ніколи в житті не виходив на майданчик без чіткого усвідомлення, що ми повинні і зобов'язані сьогодні вигравати. Мені все одно проти кого граємо – ЦСКА або команда з НБА. І ще хотілося б, щоб усі спочатку приїхали", – розповів Фесенко.

Нагадаємо, що влітку Кирило став гравцем "Авелліно".

Повʼязані теми:

Наступна публікація