Капітан збірної України Тимощук потрапив до десятки найкращих гравців УЄФА

Капітан збірної України Тимощук потрапив до десятки найкращих гравців УЄФА

Тимощук - у топ-10 / Фото: Volodymyr Kukhar | Facebook

Анатолій зіграв вже 139 матчів за "синьо-жовтих".

Капітан збірної України Анатолій Тимощук увійшов до десятки найкращих гравців УЄФА за кількістю ігор, проведених за національну команду.

Товариський матч проти збірної Латвії став 139-м у кар'єрі 36-річного футболіста. Це досягнення підкорилося йому за 14 років та 339 днів.

Окрім того, Тимощук є абсолютним рекордсменом в українському футболі за кількістю ігор за національну команду, цей показник є одним із найкращих в історії світового футболу та європейської конфедерації.

За кількістю ігор за національну команду, капітан збірної України наздогнав грека Георгіса Карагуніса. В обох футболістів зараз по 139 ігор за кар'єру, і вони поділяють 33 місце за всю історію футболу, а разом з тим 10 місце серед футболістів, чиї збірні виступають під егідою УЄФА.

В топ-10 УЄФА, крім Тимощука та Карагуніса, на сьогодні входять: Віталій Астаф'єв (Латвія), Ікер Касільяс (Іспанія), Мартін Рейм (Естонія), Лотар Маттеус (Німеччина), Джанлуїджі Буффон (Італія), Томас Равеллі (Швеція), Андрес Свенссон (Швеція), Марко Кристал (Естонія) та Ліліан Тюрам (Франція).

Нагадаємо, що збірна України втратила перемогу над латвійцями, пропустивши гол перед фінальним свистком.

Повʼязані теми:

Наступна публікація