Київське "Динамо" підтримало дітей Чорнобиля у день роковин трагедії

У клубі завжди готові надати допомогу, якщо вона необхідна.

У Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського відбувся традиційний щорічний захід: "Динамо" - дітям Чорнобиля. В ці дні така акція більш знакова - саме сьогодні виповнюється 30 років з дня Чорнобильської катастрофи.

Сумний ювілей вітчизняної історії. О пів на другу ночі 26 квітня 1986 року стався вибух на Чорнобильській атомній електростанції.

За тридцять років, о пів на другу дня в конференц-залі стадіону "Динамо" збиралися люди, причетні до тих подій. Діти, дорослі - всі пам'ятали і на власному досвіді знали масштаби трагедії. Київське "Динамо" щорічно підтримує таких людей і двічі на рік з ними зустрічається. І так триває уже близько 20 років.

O 14:10 вимкнулось світло. На екрані з'являються кадри тієї трагедії. Присутні - досі бояться. Діти плачуть після слова "радіація", промовленого диктором. Дорослі позаду після фрази про "помилки минулого" перешіптуються і закривають руками очі.

"Молодці! Молодці! Молодці!" - лунає із залу. Під оплески до зали заходять президент "Динамо" Ігор Суркіс зі своїм братом, віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, головний тренер Сергій Ребров та гравці команди - Олександр Рибка та Сергій Сидорчук.

Напередодні "Динамо" стало чемпіоном України. Уп'ятнадцяте за часи незалежної України.

"Ми разом з вами завжди. Ми завжди відчуваємо вашу підтримку, а ви, вірю, нашу. Не дарма сьогодні ми зустрічаємося після такої знакової дати - "Динамо" вкотре стало чемпіоном України. І я переконаний, що найближчим часом на емблемі "Динамо" з'явиться третя зірка. (за 30 перемог у чемпіонатах, нині - 28)", - оптимістично розпочав Григорій Суркіс.

"Я ніколи не відмовляюся від таких зустрічей і постійно на них приходжу. Я прекрасно розумію, як люди переживали таку трагедію, як Чорнобиль. Ми всі дуже сильно переживали. І я радий, що "Динамо" - моя рідна команда, команда, в якій я працюю, завжди підтримує дітей, котрі пережили таку страшну трагедію. Якщо вам потрібна буде допомога - ви завжди її отримаєте. Не лише на зустрічі, а й поза межами неї. Дякуємо, що ви допомагаєте нам, вболіваючи за "Динамо". Ми завжди разом!"

Традиційно діти отримали подарунки. Проте не вони найголовніші. Увага і пам'ять - те, що гріє нас завжди.

"Приємно бути частиною команди, котра підтримує, насамперед дітей. Це завжди дає поштовх переосмислити своє власне життя. Коли ти зустрічаєшся з дітьми і загалом з людьми, які постраждали від цієї аварії, одразу розумієш, чого варте життя. Мені приємно бути частиною таких зустрічей від "Динамо", - наприкінці підсумував півзахисник "Динамо" Сидорчук.

Кореспондент Василь Пехньо

Повʼязані теми:

Наступна публікація