Колесніков: головне - не зганьбитися на Євро-2012

Колесніков: головне - не зганьбитися на Євро-2012

Борис Колесніков / Фото: ukraine2012.gov.ua

Борис Колесніков заявив, що Україна має добре підготуватися до домашнього чемпіонату, щоб не зганьбитися перед Європою.

Віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков підкреслив, що найголовніше для країни – це гідно підготуватися до Євро-2012.

"Важливо, щоб ми не зганьбилися в очах свiтової спiльноти i довели, що можемо гiдно пiдготуватись до футбольного свята. I подальше наше завдання - так само достойно провести фiнальний турнiр. А прибутки нехай отримують люди - нашi громадяни, якi користуватимуться iнфраструктурою, спорудженою у межах пiдготовки до Євро", - заявив Колесніков.

До того ж, він переконаний, що проведення Євро-2012 дасть iмпульс для розвитку всiєї країни.

"Якщо розвиватиметься бiзнес, створюватимуть новi робочi мiсця, платитимуть податки, будуватимуть лiкарнi – підніметься вся країна. На мою думку, вiд проведення Євро-2012 найбiльше виграють нашi готелi, ресторани, заклади швидкого харчування, загалом сфера послуг", - додав чиновник.

Підбиваючи підсумки державних інвестицій, він зазначив, що спортивна складова пiдготовки до чемпіонату коштувала державi близько 6 мiльярдiв гривень.

"Решту витрачених коштiв я б до "футбольних" витрат не зараховував. Бо той же Львiвський аеропорт, злiтну смугу, дороги, електропiдстанцiї треба було вже давно реконструювати - ще кiлька десяткiв лiт тому. От тепер до них i дiйшла черга. А скiльки коштуватиме Українi Євро-2012, ми дiзнаємося пiсля 1 липня 2012 року, коли закiнчиться фiнальний матч", - підсумував Колесніков.

Читайте також:

Блохін: Україна проведе один з найкращих чемпіонатів Європи

Львівський аеропорт назвали на честь Данила Галицького

Скандал у Польщі: "кадра" залишилась без орла на Євро-2012

УЄФА стурбована станом українських доріг перед Євро-2012

Повʼязані теми:

Наступна публікація