Колліна: арбітр матчу "Шахтар" - "Кривбас" заплатить за свою помилку

П'єрлуїжді Колліна© dynamo.kiev.ua
Спорт 15 серпня, 2011, 15:17 2491 2
Додати до обраного
П'єрлуїджі Колліна прокоментував епізод матчу "Шахтар" - "Кривбас", в якому арбітр не призначив 100-відсотковий пенальті у ворота господарів.

Куратор українського футбольного арбітражу П'єрлуїджі Колліна в рамках засідання "Футбольного прес-клубу" прокоментував епізод матчу 5-го туру чемпіонату України "Шахтар" - "Кривбас", в якому Ігор Іщенко не призначив пенальті у ворота господарів, коли Даріо Срна зупинив м'яч рукою у штрафному майданчику.

"Для початку процитую вам вислів, який я вчора почув в одній з телевізійних програм: "До Колліни принцип був ясний: наші арбітри, не напружуючись, призначали пенальті за кожну гру рукою без всяких виключень. Потім з'явилися диференціації Коліни, і зараз незрозуміло, в якому випадку треба призначати пенальті за гру рукою. Очевидних відповідей немає".

Мені б хотілося, щоб автор ці слів зараз був тут, щоб я міг відповісти йому прямо в очі. Але його немає. Ну і добре.

Отже, відкриваємо "Правила гри у футбол". Тут щодо гри рукою використовується дуже чітке слово: "умисна дія". Це не мої правила, не правила Коліни, це правила гри в футбол, які поширюються на всіх.

Читаємо далі в тих же правилах: "При винесенні рішення щодо створення навмисного контакту м'яча і руки, арбітр повинен враховувати: рух рук до м'яча, а не м'яча до рук; відстань між суперником і м'ячем, ступінь несподіванки ситуації; положення рук гравця".

Сподіваюся, тепер кожен з вас зможе сам оцінити вислів: "До Колліни принцип був ясний: наші арбітри, не напружуючись, призначали пенальті за кожну гру рукою без всяких виключень".

Що ж стосується безпосередньо епізоду матчу "Шахтар" - "Кривбас", в якому мав місце контакт м'яча і гравця господарів Даріо Срни в штрафному майданчику донеччан, то скажу одне: я розмовляв з арбітром цієї зустрічі. Після ігри і він мені зізнався: "Я помилився".

Трактування правил є абсолютно чітким, але під час гри арбітр схильний до того, що припускається помилок. Іщенко був засмучений своєю помилкою, але він заплатить за неї. У тому числі, заплатить в буквально сенсі: якщо арбітр не судить, це б'є по його кишені", - пояснив Колліна.

Читайте також:

Колліна сподівається, що Мілевський вибачиться перед "Шахтарем"

Колліна: українські арбітри отримуватимуть майже 100 тисяч за матч

"Дніпро" не задоволений роботою Колліни в України

Шахтар - Кривбас. Срна грає рукою

Спорт 9 серпня, 2011, 11:49

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами dynamo.kiev.ua / А.Р.
Побачили помилку - контрол+ентер
Спорт 15 серпня, 2011, 15:17 2491 2
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 2
Вибір редакції