Біженцям зі всього світу дозволили взяти участь в Олімпійських іграх 2016

Біженцям зі всього світу дозволили взяти участь в Олімпійських іграх 2016

Фото: Reuters

Команда біженців буде забезпечена всім необхідним: формою, проживанням, їжею та професійними тренерами.

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету сьогодні, 3 березня, створила спеціальну команду спортсменів для біженців.

Як повідомляється на сайті Міжнародного олімпійського комітету (МОК), команда буде носити назву "команда біженців-олімпійців".

Для надання допомоги потенційним спортсменам біженцям, які постраждали від світової кризи, комітетом було обрано 43 кандидати для розгляду в участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо.

Всі обрані спортсмені будуть на фінансуванні МОК. Команда біженців буде забезпечена всім необхідним: формою, проживанням, їжею та професійними тренерами.

"Ми раді привітати команду біженців на Олімпійських іграх 2016 року. Не маючи свого власного прапора та національного гімну, ці спортсмени будуть виступати під прапором Олімпійських ігор та під Олімпійський гімн. Також, вони будуть мати такі самі умови, як і всі інші та жити будуть разом з 11 тисячами спортсменів", - сказав президент МОК Томас Бах.

Також всі біженці на час проведення змагань будуть медично застраховані, та після закінчення Олімпійських ігор їм надаватиметься фінансова підтримка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація