Коноплянка пояснив свій трансфер в "Шальке": Душа розривається, бо я не граю

Коноплянка пояснив свій трансфер в "Шальке": Душа розривається, бо я не граю

Футболісту набридло сидіти на лавці в "Севільї".

Півзахисник збірної України Євген Коноплянка поділився з "Профутболом" на каналі 2+2 своєю історією переходу в німецький "Шальке".

Женя підписав контракт на один сезон з правом подальшого викупу.

"Я б не думав про зміну клубу, якщо б я грав. Це змусило мене швидко думати і не затягувати, тому що трансферне вікно закривається. Став швидко все вирішувати. З родиною поспілкувався, що і як.

Не довго думав, тим більше такий клуб. Агенти запропонували, і я вибрав такий варіант. Бундесліга, вважаю, теж одна з цікавих чемпіонатів.

Росія? Місяць не заходив в Інтернет - були свої питання. Пару днів тому мені дійшло, що хотіли "Зеніт", "Спартак"... ні, це неправда.

Трансфер у "Шальке"? На це я багато часу витратив. Напевно, постарів на кілька років точно. Додалося сивого волосся точно, бо не спав, багато про це думав... Навіть зараз думаю. Знаєте, всі ці адаптації, мови. Німці - люди вимогливі, вони теж хочуть, щоб я спілкувався по-німецьки. Тут тільки іспанську більш-менш вивчив, почав розмовляти.

У Федецького вже запитав деякі слова, щось важко він їх вимовляє (сміється).

З тренером розмовляв, каже, що все влаштовує, потрібна просто ще адаптація. Він хороша людина, і як на мене, хороший тренер. Але він каже: "тобі ще потрібно притертися", я кажу "вибачте, я вже рік сидів, терпіння вже немає, хочеться грати. Я сюди приїхав не гроші заробляти". Нормально з ним поговорив. Він сказав, що потрібно було ще часу. Я сказав, що часу у мене вже немає. Коли приходжу після ігор, тим більше, коли я не виходив... я не можу так. Душа розривається, бо я не граю, не отримую задоволення від улюбленої справи.

Згоден, що зараз без оборони грати важко, тому потрібно кожному футболісту відпрацьовувати. Дивлячись на скільки відсотків, тому що цих відсотків потім не вистачить, щоб атакувати. У кожного своя думка, свій організм і фізична форма. Вони знали, кого беруть, де краще, а де гірше.

Я вже зрозумів, що неважливо, хто на твоїй позиції грає. Потрібно за собою стежити, чого тобі не вистачає, і в цьому додавати. Якщо ти в хорошій формі - всі на тебе дивляться", - поділився Женя.

Нагадаємо, Коноплянка перейшов в "Севілью" влітку 2015 року.

Коноплянка про трансфер у "Шальке": Я б не думав про зміну клубу, якби грав

Коноплянка про трансфер у "Шальке": Я б не думав про зміну клубу, якби грав

Повʼязані теми:

Наступна публікація