Кривавий футбол: в Іраку смертник ІД підірвав натовп уболівальників

Кривавий футбол: в Іраку смертник ІД підірвав натовп уболівальників

Фото: Reuters

Відповідальність за вибух взяла на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

За повідомленнями з Іраку, підривник-самогубець підірвав себе в натовпі вболівальників на футбольному матчі в місті Іскандер.

щонайменше 26 людей загинули, понад 70 поранені. Як повідомляється, вибух прогримів приблизно о 19:15 за місцевим часом, відразу після завершення гри, коли переможці отримували приз.

Відповідальність за вибух взяла на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Місто Іскандер, де проживає змішане сунітське та шиїтське населення, розташований в провінції Бабіль в 40 кілометрах на південь від Багдада. На початку березня в цій же іракській провінції щонайменше 60 людей загинули при вибуху поблизу міста Хілла, розташованого приблизно в 100 кілометрах на південь від Багдада. Тоді начинений вибухівкою бензовоз зі смертником за кермом врізався в іракський контрольно-пропускний пункт.

"Ісламська держава" в тому випадку також заявило, що напад осуществиили її бойовики. Експерти вказують, що зросла кількість нападів, що здійснюються бойовиками ІГ за межами територій, контрольованих угрупованням, може служити ознакою того, що іракські військові сили безпеки надто розпорошені після недавніх наступів в північних і західних районах Іраку.

Нагадаємо, що в центрі Брюсселя зловили шістьох осіб, яких підозрюють в організації терактів в бельгійській столиці. Їх затримали навпроти генеральної прокуратури.

Напередодні в Брюсселі оприлюднили фоторобот можливого терориста, якого в день теракту на станції "Маальбек" разом з Халідом Бакрауи зафіксували камери відеоспостереження.

Бомби терористів

Повʼязані теми:

Наступна публікація