Кубок Світу з вільної боротьби - турнір, подібних якому не було за всі роки Незалежності України Реклама

Кубок Світу з вільної боротьби - турнір, подібних якому не було за всі роки Незалежності України

Борцівська школа України славиться своїми перемогами. Однак, здобуваються вони часто за межами нашої країни. Виправити ситуацію взялися представники Федерації спортивної боротьби Харкова, за підтримки фармацевтичної компанії "Здоров'я", запросивши кращих спортсменів планети на клубний Кубок Світу.

Що? Де? Коли?

Здійснилося: Україна прийматиме найбільший представницький борцівський турнір за часів Незалежності. Участь у Кубку Світу з вільної боротьби серед клубних команд підтвердили збірні США, Туреччини, Вірменії, Угорщини, Монголії, Сьєрра-Леоне, Ірану. Звичайно ж, кращі з кращих будуть змагатися і від нашої країни.

Для проведення такого масштабного форуму організатори обрали Палац спорту "Локомотив" ім. Георгія Кірпи. Кубок Світу серед клубних команд пройде з 30 листопада по 1 грудня. За іншими подробицями ми звернулися до організаторів турніру: генерального директора фармацевтичної компанії "Здоров'я" Олександра Доровського та президента Федерації спортивної боротьби Харкова Євгена Ручки.

Олександр Доровський: Харків – місто чемпіонів. Настав час показати це всьому світу!

– Ви – керівник успішного підприємства, одного з лідерів фармацевтичного ринку України. При цьому, окрім вирішення виробничих питань, знаходите час і на підтримку спорту. Як Вам це вдається?

– Я і сам веду здоровий спосіб життя, займаюся єдиноборствами. І чудово розумію, наскільки важливий спорт для становлення молодої особистості. Адже, якщо дитину не заманити в спорт, то її обов'язково затягне вулиця. А чим це загрожує – не мені розповідати.

Та й держава, чесно кажучи, небагато уваги приділяє розвитку спорту. Тому, маючи можливість, ми намагаємося самі допомагати молодим спортсменам.

– І тому взялися за організацію Кубка Світу?

– Так, адже це змагання, рівних якому ні в Харкові, ні в Україні ще не було.

– Як іде підготовка до змагань?

– У робочому ритмі. Вже зараз ми бачимо живий інтерес до турніру не тільки в Україні, а й за кордоном. І я упевнений: ми проведемо Кубок Світу на гідному рівні. Щоб у всьому світі дізналися, що Харків – місто чемпіонів.

 

Євген Ручка: Це буде видовище, від якого захоплює дух!

– Як виникла ідея турніру і кому вона належить?

– Можливість організувати саме клубну світову першість випала, коли Федерація Республіки Іран відмовилася від його проведення на своїй території і запропонувала перенести змагання в Україну. Ми переговорили з генеральним директором фармацевтичної компанії "Здоров'я" Олександром Доровським. Він погодився допомогти.

Наскільки представницьким буде цей турнір? Розкажіть про топ-учасників.

– Якщо деталізувати, то збірна Ірану везе дуже сильний склад. Азербайджанці теж знаходяться у чудовій фізичній формі.

Цей чемпіонат унікальний тим, що кожна збірна може включити до свого складу до чотирьох легіонерів. Це дозволяє залучити в команду найбільш висококласних борців.

– А хто представляє збірну України?

– На даний момент підтвердили участь Андрій Яценко – чемпіон світу серед молоді, Данило Картавий – призер чемпіонатів світу та Європи, Ален Засєєв і Семен Радулов – призери чемпіонатів Європи.

– Які призи чекають на переможців?

– Чемпіони отримують 25 тисяч доларів. "Срібні" призери зароблять 15 тисяч. А на тих, хто завоює "бронзу", очікують 10 тисяч доларів на команду.

– Скільки буде коштувати вхід для вболівальників?

– 50 грн. Квитки вже можна бронювати через Інтернет.

– А як до організації заходу віднеслися представники місцевої влади? Чи допомагає місто, обласна адміністрація? Чи долучилося профільне Міністерство?

– Я радий, що органи влади пішли нам назустріч. Міністерство молоді та спорту, профільні управління облдержадміністрації та міської ради допомагають нам організувати клубний Кубок Світу.

– Спасибі за інтерв'ю. Зараз у вас є чудова можливість особисто запросити вболівальників на клубний Кубок Світу до Харкова.

– Я можу сказати одне: щоб оцінити всю красу боротьби, треба побачити поєдинки на власні очі. І такий шанс випаде всім, хто прийде до Палацу спорту "Локомотив" 30 листопада та 1 грудня.

Я був на багатьох подібних форумах в інших країнах. Повірте, це – незабутнє видовище. Це захоплює дух!

Наступна публікація