Кварцяний: в Одесі не м'ячі, а роздуті презервативи

Кварцяний: в Одесі не м'ячі, а роздуті презервативи

Віталій Кварцяний був дуже емоційним після гри в Одесі / Фото: chernomorets.odessa.ua

Керманич "Волині" висловив претензії до своїх футболістів та сказав кілька "гарних" слів одеситам.

Головний тренер луцької "Волині" Віталій Кварцяний дуже емоційно відреагував на поразку лучан від "Чорноморця" в матчі 3-го туру чемпіонату України.

В першу чергу, Віталій Володимирович висловив претензії до футболістів "Волині".

"Ми в перерві говорили дуже багато. Я сказав футболістам, що якщо вони не будуть відпрацьовувати до кінця кожен, то цю гру не виграють. Кожен грав в пів-віддачі. Це все одно, що будувати будинок і щось не добудувати. Потрібно п'ять поверхів, вони зробили чотири і вважають, що побудували будинок. Або не дійти до Евересту і сказати: "Ми там були". Це теж не рахується. А вони вважають, що вони зійшли на Еверест.

Так, як вони грали, - це просто трагедія, недопрацьовували і робили глибокі помилки. І воротар у нас глухонімий. Я йому кажу: "Ти будеш розмовляти?" Ну і що, що йому з п'яти метрів били? Перекрий ближній кут, а він впав, здався, задні лапки підняв - бий, куди хочеш. Ось такі футболісти у нас грають в Прем'єр-лізі.

Не використовують на повну силу свої можливості. Я чекав, коли Матей візьме гру на себе. Він на тренуванні обігрує по сім чоловік, а тут бігав поперек, боявся, щоб його не вдарили. Буде мамин синочок, нічого з нього не вийде. Це така напівфабрикатна гра - пенальті не забили. Хороша команда, зла, наполеглива, з перших хвилин в динаміці, рухається, забігає - вона завжди виграє! Сонна - ніколи нічого не виграє! Пенальті не заб'є! Штрафний не заб'є, кутовий не подасть, нічого не зробить! Доля не дає людині дарма що-небудь. А вони звикли діяти упівсили...

Вони ж не хотіли виграти. Не лізуть на вершину. Ви бачили когось з подряпиною, щоб кров йшла? Що, вони в футбол грали? Вони не грали, а гралися в футбол. Ну і що, що "Чорноморець" в Лізі Європи грав? Ми сьогодні грали краще, але ми недогравали. Балувалися, в Одесу приїхали побалуватися. Піжони - п'ятами грають. У мене п'ятка - тисяча доларів штрафу. Вони можуть собі дозволити п'ятами грати! Ти обличчям навчися нормально грати, а потім п'ятою. Ерік після того, як не забив пенальті, ще п'ятою грав! Ну не піжон?! Потім журналісти пишуть: тренер - хам, тренер - некультурний, неправильно виражається... А що, з ними нормально можна говорити? Нормально я говорю, мало лаю, я зараз взагалі не лаю", - сказав Кварцяний про гру своїх футболістів.

Але дісталося від Кварцяного і "Чорноморцю".

"Позичте грошей у Ківалова і зробіть поле. Купіть нормальні м'ячі. Якщо у вас немає грошей в Одесі, візьміть у Ківалова, у нього багато. І ваш "Чорноморець" мучиться в першу чергу. Я б на місці Григорчука м'ячі взяв би нормальні. Вони не летять, вони в повітрі висять, як роздуті презервативи", - вважає тренер лучан.

Крім того, Кварцяний сказав кілька слів про гру Кобахідзе і новачка команди Даніло Маріотто.

"Даніло добре оцінюю. Він цікавий футболіст. Але у нас хтось дав йому логічний пас? Він мучився - на роги дають, кудись у задники, на боки... Нема відчуття пасу. Я говорю: "Ерік, потрібен останній пас". А як Ерік грав? Поліз пенальті бити.

Кобахідзе? Зіграв у інтервальній фазі. У відборі погано грає. Він дуже талановитий футболіст, але у нього немає агресії. Він добра людина, добряк такий на полі. З високою швидкісною технікою, яку не проявляє на всю міць. До штрафного майданчика - так, в штрафну на швидкості не заходить. І удар у нього не йде. Футболіст хороший, але немає характеру і не хоче озвіріти", - підсумував Кварцяний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація