Квиткове свавілля: фанатам продавали усемеро дорожчі тікети на матч Україна - Косово

Квиткове свавілля: фанатам продавали усемеро дорожчі тікети на матч Україна - Косово

Квиткове свавілля: фанатам продавали усемеро дорожчі тікети на матч Україна - Косово

У перший та єдиний день продажу через Інтернет купили 57 тікетів. А у день матчу їх продавали за шалені гроші.

Львів, листопад 2015 року

10 днів до того, як збірна України гратиме проти Словенії, а біля "Арени-Львів" вже розпочалася боротьба - за квитки. У каси надійшла лише невелика частина, решта осіла у регіональних федераціях, а потім несподівано опинилася у спекулянтів, йдеться у сюжеті Профутболу на каналі "2+2".

Через скандал із квитками порушили кримінальну справу, але навіть умовного терміну ніхто не отримав.

Краків, 9 жовтня 2016 року

Новий відбірний цикл, новий тренер, нова збірна і - старі проблеми. За 2 години до матчу з Косовом сотні українців ще мали надію придбати квитки, але їх отримали лише обрані.

Уболівальники, які приїхали до Кракова без квитків, кажуть на камеру – білети є тільки для спонсорів.

23 вересня, за 16 днів до матчу, ФФУ отримала офіційне підтвердження від ФІФА про можливість проведення гри з Косовом на нейтральній території.

Але для організації такої події польську сторону потрібно було попередити хоча б за 30 діб. Цього не зробили, але поляки все одно дали дозвіл за умови, що пустять на стадіон 999 уболівальників.

Питання не в тому, хто не встиг ФФУ чи ФІФА, а в тому, хто отримав ці 999 квитків? До останнього федерація мовчала і лише за день до матчу пояснила ситуацію.

"У зв'язку з ускладненою процедурою організації зустрічі збірних команд України та Косова, квитки на матч будуть розповсюджені між регіональними федераціями футболу та іншими колективними членами ФФУ відповідно до отриманих заявок. Частина квитків буде передана спонсорам та партнерам ФФУ відповідно до договірних зобов'язань. Офіційна делегація Косова, ФІФА та УЄФА також отримають квоту відповідно до регламентних вимог".

Регіональні федерації, колективні члени, спонсори, партнери… а як же звичайні вболівальники? Це ж начебто через них вирішили грати у Кракові, мовляв їхати недалеко.

"Вболівальники, які встигли придбати електронні квитки у перший день продажу, безумовно, отримають ці квитки".

Таких щасливчиків небагато. Через Інтернет встигли придбати лише 57 квитків, потім продаж припинили. "Профутбол" поцікавився: за яким принципом розподілялися квитки і хто яку частку отримав? Але досі відповіді від ФФУ не отримали.

Уболівальники ж кажуть, що вже у Кракові квитки продавали не за 200 гривень, а за 200 злотих, тобто усемеро дорожче - 1400 гривень.

У касі ж відхрещуються від таких цін та взагалі наявності квитків. Видають лише спонсорські квитки.

"Видаємо" слово дуже слушне, адже придбати квитки було фактично неможливо. Їх просто роздавали потрібним людям.

Ми багата футбольна країна і не опускаємось до того аби продавати квитки, навіщо? Ми благодійники і просто роздаємо, кому потрібно. А вболівальники - нехай шукають у перекупників.

Жарти з квитками: хто і як заробляє на вболівальниках збірної

Жарти з квитками: хто і як заробляє на вболівальниках збірної

Повʼязані теми:

Наступна публікація